28.08.2024
Телеканал NTD

8 людей загинуло під час пожежі в ризькому нелегальному хостелі

8 людей загинуло під час пожежі в ризькому нелегальному хостелі

Вісім людей загинуло внаслідок пожежі в нелегальному хостелі в центрі Риги. Ще шість потрапили до лікарні...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Вісім людей загинуло внаслідок пожежі в нелегальному хостелі в центрі Риги. Ще шість потрапили до лікарні. Медики оцінюють їхній стан як важкий.

На місці пожежі працюють експерти. У цій справі вже затримано трьох осіб, зокрема й власника квартири, де був мініготель.

[Яніс Грінбергс, голова оперативного управління пожежної служби]:
«Загальна площа пожежі становила 250 квадратних метрів. 24 людини було евакуйовано, дев’ять — врятовано й, на жаль, восьмеро загинуло».

Пожежа сталася під ранок. Хостел розташовувався на шостому поверсі житлового будинку поруч із залізничним вокзалом, і зазвичай там зупинялися іноземці. Загиблих поки не розпізнано.

Тіла дуже обгоріли. Два сподіваються ідентифікувати найближчим часом. Щоб установити особу інших, знадобиться експертиза ДНК.

[Андрей Грішинс, начальник кримінальної поліції]:
«Уважаємо, що там могли бути й латвійці, й іноземці. Ця трагедія має дуже серйозні наслідки».

Влада столиці обіцяє вжити заходів, щоб уникнути таких інцидентів у майбутньому.

[Мартіньш Стакіс, мер Риги]:
«Маю сказати, що ця трагедія змусить нас діяти швидше. Найімовірніше, ця квартира — не єдина така в Ризі. І нам треба з цим розібратися».

Готелі та хостели в Латвії на час пандемії не закривали, однак іноземних гостей стало значно менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

8 людей загинуло під час пожежі в ризькому нелегальному хостеліДощі та повені: у Європі розгул стихіїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВ Україні новий головнокомандувачЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: