18.09.2024
Телеканал NTD

Кліматичний саміт: країни обіцяють зменшити викиди CO2

Кліматичний саміт: країни обіцяють зменшити викиди CO2

22 квітня адміністрація Джо Байдена відкрила кліматичний саміт, який цьогоріч організували онлайн. Президент США оголосив про..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

22 квітня адміністрація Джо Байдена відкрила кліматичний саміт, який цьогоріч організували онлайн. Президент США оголосив про нову мету: до 2050 року він обіцяє наполовину зменшити викиди СО2 у своїй країні щодо рівня 2005 року.

[Джо Байден, президент США]:
«Ми знаємо, наскільки це важливо, бо науковці кажуть нам, що це вирішальне десятиліття. Упродовж цього десятиліття ми повинні ухвалити рішення, які дадуть змогу уникнути найгірших наслідків кліматичної кризи».

Зустріч організувала адміністрація Байдена. Уряд демократів прагне знову зробити Вашингтон лідером у боротьбі зі зміною клімату. Байден також повернув США до кліматичного договору, який було підписано в Парижі 2015 року.

Раніше його попередник Дональд Трамп, який був ініціатором виходу з угоди, стверджував, що через умови документа США втратять робочі місця та відправлять мільярди доларів країнам, які забруднюють довкілля найбільше, наприклад Китаю.

Загалом у саміті взяло участь понад 40 світових лідерів.

Прем’єр-міністр Канади пообіцяв значно зменшити обсяги викидів вуглеводнів.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Кліматична мета на 2030 рік — знизити викиди на 40–45 % у порівнянні з рівнем 2005 року. Ми будемо постійно зміцнювати наш план і робити ще більше, щоб досягнути нульового показника у 2050 році».

Лідер Китаю обіцяє скоротити споживання вугілля у своїй країні, а британський прем’єр Борис Джонсон сказав, що Велика Британія зменшить обсяг викидів вуглецю на 78 % до 2035 року. Він назвав це найамбітнішою метою у галузі зміни клімату, яка допоможе його країні досягти нульових викидів.

Аргентина прагне отримувати 30 % енергії з відновлюваних джерел, а ЄС обіцяє, що так звану торгівлю викидами застосують до сфер будівництва та транспорту. Ця торгівля полягає в тому, що теплові станції повинні купувати дозволи, якщо вони викидають CO2.

Варто зазначити, що ідею про те, що клімат змінюється з вини людини, підтримують не всі. Також існує думка, що потепління і похолодання на планеті відбуваються циклічно, і причина не у викидах вуглеводнів. Водночас це зовсім не применшує важливості захисту екології планети.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кліматичний саміт: країни обіцяють зменшити викиди CO2Ізраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: