08.07.2024
Телеканал NTD

Десятки загиблих: трагедія на релігійному святі в Ізраїлі

Десятки загиблих: трагедія на релігійному святі в Ізраїлі

Близько 40 осіб загинуло на півночі Ізраїлю внаслідок тисняви ​​на масовому релігійному святі. Трагедія сталася в..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Близько 40 осіб загинуло на півночі Ізраїлю внаслідок тисняви ​​на масовому релігійному святі. Трагедія сталася в Галілеї на горі Мерон. Десятки тисяч ультраортодоксальних юдеїв прибули туди святкувати Лаг ба-Омер.

[відвідувач]:
«Я був там усередині, на святкуванні. Було дуже багато людей, 60–70 тисяч осіб. Зовсім не було місця. Люди почали падати на землю, багато людей упало».

Поліція і служба безпеки Ізраїлю евакуювала тисячі учасників святкування. Як повідомили в міністерстві охорони здоров’я країни, коло 150 постраждалим надали допомогу. Травмованих вивозили на вертольотах. 18 осіб перебувають у важкому стані, і ще шестеро — у критичному.

Спочатку ізраїльські ЗМІ повідомляли про обвалення трибуни. Однак пізніше очевидці розповіли, що тиснява сталася після того, як кілька людей посковзнулося на сходах. Захід поділено на чоловічі й жіночі секції. Трагедія сталася в чоловічий.

Гора Мерон — одне з найсвященніших для євреїв місць. Щорічно сюди приходять тисячі паломників. Тут поховано одного з найвизначніших єврейських праведників, що жив у II столітті нашої ери. Під час свята Лаг ба-Омер розкладають багаття, співають пісні й танцюють.

На цьому заході зібралося найбільше людей, відколи почалася пандемія коронавірусу. Торік його скасували.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав інцидент тяжкою катастрофою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки загиблих: трагедія на релігійному святі в ІзраїліФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуНа Кубі закінчується паливо?ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСвітові ціни на какао б’ють рекордиЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: