28.04.2024
Телеканал NTD

Бездомним Австралії пропонують переночувати в автобусі

Бездомним Австралії пропонують переночувати в автобусі

Цей автобус нічим не відрізняється від інших. Але тільки зовні. Усередині нього не сидіння, а окремі..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цей автобус нічим не відрізняється від інших. Але тільки зовні. Усередині нього не сидіння, а окремі спальні місця. Сліпбас (Sleepbus) — це пересувний притулок для тих, кому ніде переночувати. Курсує він містом Квінбіан, яке розташоване неподалік від австралійської столиці.

[Вів Кокс, представник соціальної служби]:
«Наші служби час від часу кажуть людям, що нам нема що їм запропонувати. І просто дають спальний мішок чи намет. Тож сліпбаси — гарний розв’язок цієї проблеми».

Автобус розділено на сім відсіків. У кожному є ліжко, система обігріву й охолодження, а також телевізор.

[Джанетт Дейл, виконавчий директор місцевої соціальної служби]:
«В автобусі ми розміщуємо інформацію про всі послуги, які надають у цьому районі. Тому, якщо люди захочуть, вони можуть подивитися на екран і дізнатися, де можна дістати якусь підтримку. Для нас це добре тим, що ми можемо спілкуватися з людьми, з якими зазвичай не розмовляємо».

Ночувати можна навіть із тваринами. Для них передбачені спеціальні відсіки.

[Саймон Роу, засновник проєкту]:
«У нас ночували півні, папуги, плащоносні ящірки, щури, тхори, собаки, кішки та інші тварини. Вони всі залишилися задоволеними. Ми всіх раді бачити в сліпбасі».

Уночі за постояльцями приглядає сторож-волонтер. Виконувати таку роботу зголосилося вже понад 100 місцевих жителів.

Очікується, що скоро такий автобус з’явиться й у Канберрі, але прийматиме на ночівлю лише жінок.

[Саймон Роу, засновник проєкту]:
«Ми вітаємо тут усіх, кому нема де ночувати: як дорослих чоловіків і жінок, так і дітей. У нас немає жодних обмежень, але діє одне правило: щоб ми надали вам місце, ви маєте поводитися тихо й не заважаєте спати іншим».

Спочатку проєкт фінансово підтримали місцеві жителі, потім бізнес, а пізніше гроші виділила також і влада штату.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бездомним Австралії пропонують переночувати в автобусі19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяЯку країну визнали найщасливішоюТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботу2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиці

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: