18.04.2024
Телеканал NTD

Експоліціянта Дерека Шовіна визнали винним у смерті Джорджа Флойда

Експоліціянта Дерека Шовіна визнали винним у смерті Джорджа Флойда

20 квітня винесли вирок ексофіцерові поліції міста Міннеаполіс Дереку Шовіну. Його визнали винним у смерті афроамериканця..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

20 квітня винесли вирок ексофіцерові поліції міста Міннеаполіс Дереку Шовіну. Його визнали винним у смерті афроамериканця Джорджа Флойда за всіма трьома пунктами звинувачення, а саме: убивство другого ступеня, ненавмисне вбивство другого ступеня та вбивство третього ступеня.

Максимальне покарання за найсерйозніший злочин — убивство другого ступеня — становить 40 років позбавлення волі. Засідання тривало два дні. Присяжні засідателі витратили на обговорення коло восьми годин.

46-річний Флойд помер 25 травня 2020 року після того, як Шовін та три інші офіцери утримували його на землі поруч із поліційним автомобілем неподалік від місця ймовірного вчинення злочину.

Флойда затримали за підозрою у використанні в магазині фальшивої банкноти.

Шовін тримав коліно на шиї і спині Флойда дев’ять хвилин 29 секунд. Флойд скаржився, що задихається й зрештою перестав дихати. “Швидка” доставила його до лікарні, де той незабаром помер.

45-річний Шовін почав працювати в поліції Міннеаполіса у 2001 році. Його та ще трьох інших офіцерів, які брали участь у затриманні Флойда, було звільнено з роботи наступного ж дня після інциденту.

Під час судового засідання також заслухали думки низки експертів. Деякі сказали, що Флойд помер від нестачі кисню й асфіксії. Інші ж зазначили, що причиною смерті могла стати аритмія на фоні атеросклерозу й гіпертонічної хвороби. Також Флойд уживав фентаніл і метамфетамін.

Ще один експерт зазначив, що спосіб утримання був несмертельним і виправданим.

Смерть Флойда спричинила протести в усій країні. Тільки в Міннеаполісі під час заворушень було спалено або пошкоджено іншим чином більш як тисячу будівель. Перед оголошенням вироку Шовіну губернатор Міннесоти Тім Волц запровадив надзвичайний стан, побоюючись виникнення заворушень.

Колишні офіцери Ту Тао, Томас Лейн і Александер Куенг мають постати перед судом наприкінці цього року. Їх звинувачують у пособництві й підбурюванні до вбивства.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експоліціянта Дерека Шовіна визнали винним у смерті Джорджа ФлойдаІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: