29.12.2024
Телеканал NTD

Кубинським дисидентам заборонили виходити з дому під час з’їзду компартії

Кубинським дисидентам заборонили виходити з дому під час з'їзду компартії

Кубинські дисиденти кажуть, що влада перекрила їм доступ до інтернету й не дозволяла залишати помешкання під..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Кубинські дисиденти кажуть, що влада перекрила їм доступ до інтернету й не дозволяла залишати помешкання під час з’їзду Комуністичної партії Куби, який проходив з 16 по 19 квітня.

[Таня Бругера, активістка]:
«Вони прийшли до нас, зібрали всіх активістів і сказали, що під час з’їзду компартії Куби нам узагалі не можна виходити на вулицю. Вони сказали, що ми мусимо сидіти вдома, як під арештом. Законних підстав для цього не було».

Чотириденний з’їзд, на якому оголосили, що Рауль Кастро йде з посади голови компартії, проходив в умовах важкої економічної кризи. Через санкції США й пандемію коронавірусу становище планової і жорстко контрольованої економіки погіршилося ще більше.

[Таня Бругера, активістка]:
«Того дня, коли почався конгрес, вони позбавили нас інтернету й мобільного зв’язку. І мені інтернет і зв’язок поки не повернули. Так влада намагається не дати активістам говорити одне з одним чи навіть ділитися думками про те, що відбувається в країні».

Підсумком з’їзду стало те, що оголосили нового лідера Компартії Куби. Ним став Мігель Діас-Канель, який три роки тому замінив Кастро на посаді президента. Тобто вперше з 1959 року островом керуватиме людина, прізвище якої не Кастро.

Варто зазначити, що соціальні мережі на Кубі стали своєрідною платформою для обміну думками серед дисидентів. Через це в неділю партія ухвалила резолюцію із закликом посилити «активність прихильників Кубинської революції» в соцмережах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинським дисидентам заборонили виходити з дому під час з’їзду компартіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: