24.12.2024
Телеканал NTD

Світ спостерігав першу суперповню 2021 року

Світ спостерігав першу суперповню 2021 року

Уночі проти 27 квітня світ спостерігав першу цьогорічну суперповню. Місяць найбільше наблизився до Землі. Квітневу суперповню..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Уночі проти 27 квітня світ спостерігав першу цьогорічну суперповню. Місяць найбільше наблизився до Землі. Квітневу суперповню називають рожевою, бо вона збігається з цвітінням гірських флоксів. Вони ростуть на сході США й навесні розквітають одними з перших.

«Рожевою суперповнею» милувалися й у Буенос-Айресі. Її довго відбивали води Ла-Плати. Жителі Каракаса побачили, як супутник пропливає над вершиною Ель-Авіли. Насолоджувалися суперповнею і в Сантьяго.

У Стамбулі спостерігали, як «Рожевий Місяць» сходив над Босфором. Він освітив мечеті й вежі турецького міста.

Для індійців суперповня стала променем надії на тлі пандемії. Супутник було добре видно в небі над столицею. Місяць довго освітлював монумент «Ворота Індії» і майже безлюдні вулиці Нью-Делі.

Суперповня виникає, коли повний місяць збігається з перигеєм, тобто коли супутник підходить до Землі найближче. Зазвичай за рік таке буває три або чотири рази. Наступна суперповня станеться 26 травня. Синоптики кажуть, що тоді місяць буде ще більшим і яскравішим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світ спостерігав першу суперповню 2021 рокуМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуВ Італії вимирають газетні кіоски2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: