27.02.2024
Телеканал NTD

У Сінгапурі роботи-кур’єри доставляють продукти із супермаркету

У Сінгапурі роботи-кур'єри доставляють продукти із супермаркету

У Сінгапурі з'явилися роботи-кур'єри. Їх розробила місцева технологічна компанія. Ці машини доставляють із супермаркету продукти та..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Сінгапурі з’явилися роботи-кур’єри. Їх розробила місцева технологічна компанія. Ці машини доставляють із супермаркету продукти та інші товари в одному житловому районі. Водночас клієнти можуть замовити доставлення на будь-який зручний час. Відстежувати пересування робота можна через застосунок у смартфоні.

[житель Сінгапуру]:
«Це знімає навантаження, бо мені нема потреби нести важке. Але це корисно не лише для мене. Літні люди теж могли б користуватися послугами робота, щоб не носити сумок із магазину до дому. Гадаю, це дуже хороша ідея».

Робота-кур’єра обладнано датчиками й камерою. У ньому є два герметичні відсіки. У кожен можна покласти до 20 кілограмів вантажу.

[Лін Тін Мін, директор компанії ― власника роботів-кур’єрів]:
«Під час пандемії людям важливо мати можливість робити безконтактні покупки. До того ж у роботах є ультрафіолетові лампи, які дезінфікують вантажні відсіки після кожного доставлення».

Роботи трудяться по 12 годин на день і обслуговують по п’ять клієнтів за зміну. Поки доставлення тільки тестують, тож за машинами стежать фахівці.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сінгапурі роботи-кур’єри доставляють продукти із супермаркетуНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: