23.01.2024
Телеканал NTD

У Мінську показали колекцію зі 120 кнопкових мобільних телефонів

У Мінську показали колекцію зі 120 кнопкових мобільних телефонів

Апарат Nokia 7110 нині здається громіздким і архаїчним, але 20 років тому його вважали високотехнологічним. Зараз..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Апарат Nokia 7110 нині здається громіздким і архаїчним, але 20 років тому його вважали високотехнологічним. Зараз він один з експонатів виставки під назвою «Музей мобільного телефона МТС», яку організували в Мінську.

Тут можна оглянути 120 кнопкових пристроїв, випущених з 1995 по 2011 рік. Колекція належить співробітнику компанії МТС Олександру Чеботаренку.

[Олександр Чеботаренко, власник колекції]:
«Батько мав непотрібний телефон, що лежав без діла. Я його взяв, приніс на роботу, поклав на стіл, тримав іноді в руках, поставив на підставку. Приходили колеги: “О, телефон. Цікавий такий. Старий, великий”. Це почалося приблизно років десять тому. Уже тоді він був дуже великим, таким старим, давнім».

Після цього колеги стали віддавати Олександру старі телефони. Поступово назбиралася ціла колекція.

[Марія Павловська, прессекретар компанії МТС]:
«Ця історія не просто про перші кнопкові телефони, ця історія — така технологічна ностальгія про перший дзвінок, про першу сім-карту, про перший телефон».

Серед експонатів — Panasonic g70 у вигляді пудрениці, білоруський «євротеф», комунікатор BlackBerry й культовий Nokia 3310 — таких телефонів у світі продали понад 120 мільйонів.

[Олександр Губкін, відвідувач]:
«Мене сюди привела ностальгія за тими часами, бо зараз для нас ці апарати здаються іграшковими і якимись недорогими на вигляд. А я згадую ті часи: кожен із цих пристроїв, коли тільки-но виходив, то коштував досить дорого».

На виставці також показали дві картини з розфарбованих сім-карт. На одній зображено «Дівчину з перловою сережкою» Яна Вермера, на другій — портрет Мерилін Монро.

Прототип стільникового телефона з’явився в 1973 році. Перший дзвінок зробив працівник компанії Motorola Мартін Купер. Відтоді 3-го квітня відзначають День народження мобільного телефона.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мінську показали колекцію зі 120 кнопкових мобільних телефонівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКарнавал у Венеції може стати «платним»Французький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: