24.09.2024
Телеканал NTD

Нью-йоркський магазин неонових вивісок досі популярний

Нью-йоркський магазин неонових вивісок досі популярний

Майстри цієї нью-йоркської компані, яка працює з 1972 року, вручну виготовляють неонові вивіски. Вони можуть зробити..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Майстри цієї нью-йоркської компані, яка працює з 1972 року, вручну виготовляють неонові вивіски. Вони можуть зробити так, щоб лампи світили тим чи іншим кольором. Їхні вироби продаються в магазині на Мангеттені.

[Джефф Фрідман, голова компанії ― виробника неонових вивісок]:
«Неонова лампа — це скляна трубка, через яку проходить електрострум, і вона світиться. Це найпростіше пояснення. У трубці є газ — неон. Коли проходить електричний розряд, цей газ стає червоним».

Також можна домогтися синього свічення.

[Моллі Ра, працівниця компанії ― виробника неонових вивісок]:
«Принцип той самий, але лампу наповнюють аргоном, який під впливом електроструму стає синім. Скло всіх інших ламп або тоноване, або покрите зсередини люмінофором. Їх ми теж заповнюємо аргоном чи неоном, щоб надати певного кольору».

З часом неонові вивіски вийшли з моди. Їх витіснили дешевші світлодіодні лампи. Однак на бізнесі нью-йоркської компанії це не позначилося.

[Джефф Фрідман, голова компанії ― виробника неонових вивісок]:
«Неонові лампи екологічно чисті, зроблені вручну зі скла. Їх можна переробляти. А пластикові світлодіодні опиняються на звалищі. Кажуть, що світлодіоди служать десять років, але це не так. Гадаю, вони працюють від трьох до п’яти років, а неонові — 60, 70 чи 80 років».

Власник компанії каже, що перед пандемією на неонові вивіски був дуже великий попит. Однак запровадження карантинних заходів зашкодило торгівлі. Утім, зараз покупці повертаються, і справи налагоджуються.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нью-йоркський магазин неонових вивісок досі популярнийФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніПінболом захоплюється дедалі більше молодіБалабан — душа музичної культури АзербайджануКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-Йорку«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: