27.07.2024
Телеканал NTD

Швейцарського сніговика вперше підпалили за межами Цюриха

Швейцарського сніговика вперше підпалили за межами Цюриха

Традиційне цюрихське свято Шестидзвіння вперше пройшло за межами міста. Його перенесли до альпійського села Андерматт, що..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Традиційне цюрихське свято Шестидзвіння вперше пройшло за межами міста. Його перенесли до альпійського села Андерматт, що в кантоні Урі. Сніговика, який символізує зиму, підпалили біля Чортового мосту.

У Цюриху через пандемію весняне свято скасовують другий рік поспіль.

[Люкі Маєр, організатор свята]:
«Ми шукали альтернативне місце й вибрали кантон Урі. Цього року він приймає свято Шестидзвіння. Й ущелина Шелленен ідеальна, бо її можна перекрити, і ніхто не пройде».

За традицією сніговика начинили вибухівкою й підпалили. Після цього засікли час до вибуху голови. Чим швидше це відбудеться, тим кращим буде літо. Цього разу голова вибухнула через 13 хвилин — результат нижчий за середній.

Утім, на сніговика поклали ще один обов’язок — прогнати пандемію. Налякати її має й сам Чортів міст. Згідно з легендою, побудувати його допомагав нечистий. В обмін він зажадав душу першого, хто перетне міст. Однак люди перехитрили чорта, відправивши козеня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Швейцарського сніговика вперше підпалили за межами ЦюрихаМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: