25.07.2024
Телеканал NTD

Новий рекорд Гіннеса: іграшковий поїзд зіграв найдовшу мелодію на келихах

Новий рекорд Гіннеса: іграшковий поїзд зіграв найдовшу мелодію на келихах

У Музеї мініатюр Гамбурга іграшковий паротяг їде рейками й одночасно злегка вдаряє по келихах, наповнених водою...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Музеї мініатюр Гамбурга іграшковий паротяг їде рейками й одночасно злегка вдаряє по келихах, наповнених водою. У результаті лунають найрізноманітніші класичні твори.

Через пандемію музей мусив закритися. Тоді засновник закладу Фредерік Браун та його команда вирішили, що це найліпший час, щоб установити світовий рекорд.

[Фредерік Браун, творець мініатюрного міста]:
«Спочатку ця ідея здавалася божевільною. Усі так і казали, що я, схоже, утратив розум. Але ми не здалися й ось зараз спробуємо встановити світовий рекорд. Насправді нам просто весело, ми бавимося як діти».

Фредерік замислив установити рекорд Гіннеса з найдовшої виконаної іграшковим поїздом мелодії. І це йому вдалося.

[Фредерік Браун, творець мініатюрного міста]:
«Не все ідеально, але ви спробуйте зіграти Верді на келихах для вина, або навіть болеро, якщо у вашому розпорядженні лише дві октави. Ось чому я кажу, що це мегарекорд. І я певен, що найближчим часом його навряд чи поб’ють».

Команді довелося добре потрудитися. Найскладніше було те, що поки наповнювали і розміщали всі 2840 келихів, вода з них випаровувалася, і звук змінювався.

[Фредерік Браун, творець мініатюрного міста]:
«Ми шукали всілякі рішення. Намагалися накрити поверхню води плівкою. Потім ми знайшли легку олію, дуже рідку. На ній не готують. І виявилося, що вона створює ідеальне покриття й майже повністю запобігає випаровуванню. Ми її протестували. Випаровуються лише дві сотих відсотка. А зі звичайного келиха — коло половини відсотка. Це зовсім інша річ».

Команді також треба було впевнитися, що поїзд не розіб’є жоден із келихів. Зрештою іграшковий потяг виконав 20 різних класичних мелодій, серед яких «Марш Радецького» Штрауса й «До Елізи» Бетховена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий рекорд Гіннеса: іграшковий поїзд зіграв найдовшу мелодію на келихахВ Італії вимирають газетні кіоскиРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: