29.02.2024
Телеканал NTD

Сапфіри й діаманти нерідної дочки Наполеона виставлять на торги

Сапфіри й діаманти нерідної дочки Наполеона виставлять на торги

Коштовності нерідної дочки Наполеона Стефанії де Богарне продадуть на аукціоні. Серед лотів будуть тіара, сережки, підвіски,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Коштовності нерідної дочки Наполеона Стефанії де Богарне продадуть на аукціоні. Серед лотів будуть тіара, сережки, підвіски, каблучка та браслет, оздоблені діамантами й сапфірами. Зараз їх демонструють в Амстердамі.

[Лукас Білер, працівник аукціонного дому]:
«Складно сказати, скільки в них діамантів, імовірно, тисячі. Й огранювання кожного ідеально підходить для виробів із таким дизайном».

Великі сапфіри походять із Цейлону, нинішньої Шрі-Ланки. Загалом їх у прикрасах — 38.

Ювелірна колекція зберігалася в сім’ї нащадків Стефанії де Богарне. Примітно, що прикраси виставляють на торги у двохсоту річницю смерті Наполеона.

[Лукас Білер, працівник аукціонного дому]:
«Таке буває раз у житті. Ці коштовності належали родині понад 200 років. Їх виставляють на продаж у дуже важливу дату».

На думку фахівців, прикраси створив ювелір Жозефіни де Богарне — першої дружини Наполеона Бонапарта. Стефанія була її племінницею. Імператор удочерив Стефанію й дарував їй титул принцеси Франції. Він також із політичною метою видав її заміж за курфюрста Карла Баденського.

Усі коштовності продадуть окремо. За тіару планують отримати від 135 до 230 тисяч євро.

Також на торги виставлять прикрашену бірманськими сапфірами корону королеви Португалії Марії II. Стартова ціна виробу — 150 тисяч євро.

Аукціон пройде 12 травня у Швейцарії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сапфіри й діаманти нерідної дочки Наполеона виставлять на торгиОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщиниДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 року2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: