29.12.2024
Телеканал NTD

Кімната в саду: британці придумали карантинні офіси

Кімната в саду: британці придумали карантинні офіси

Така невелика будівля стоїть у тихому саду на околиці Лондона. Створила її місцева архітектурна фірма. Вона..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Така невелика будівля стоїть у тихому саду на околиці Лондона. Створила її місцева архітектурна фірма. Вона побачила потенціал у новому тренді: зростання популярності альтернативних місць для роботи.

За задумом ця модульна капсула має стати куточком тиші та спокою для тих, хто працює з вітальні свого дому серед галасливих родичів.

[Йонас Прісмонтас, співзасновник фірми ― розробника «Кімнати в саду»]:
«Ми пропонуємо багато варіантів. Наприклад, деревина може бути білою, перфорованою. Можна пофарбувати її в будь-який колір. Тобто цей простір можна оформити на свій смак».

Висота стелі цієї капсули під назвою «Кімната в саду» — 2,5 метра. Спочатку розробляють дизайн на комп’ютері. Потім об’єкт збирають. На одну таку кімнату йде приблизно день.

Засновники фірми кажуть, що ідея виникла ще під час першого локдауну у 2020 році.

[Томасо Боано, співзасновник фірми ― розробника «Кімнати в саду»]:
«Ми подумали: добре, буде попит на місця для роботи. Несправедливо, що всі мають працювати з дому. Люди тісняться у своїх вітальнях, а на задньому дворі є сад, і там багато вільного місця».

Фірма вже має сотні листів не лише з Великої Британії, але й з інших країн. Вартість основної моделі починається від 7000 доларів.

[Томасо Боано, співзасновник фірми ― розробника «Кімнати в саду»]:
«Перший клієнт мусив працювати з дому. А в нього двоє дітей. Йому треба було місце, де б він міг зосередитися».

Норвежка Елін уже замовила собі «Кімнату в саду». Вона понад рік працює у дворі свого дому в Лондоні. Жінка каже, що найближчим часом до офісів їх повертати не планують.

[Елін, клієнтка фірми ― розробника «Кімнати в саду»]:
«Я в одній кімнаті читаю, дивлюся телевізор, обідаю, займаюся спортом, працюю, граю на тромбоні й роблю все інше. Я просто подумала, що мені потрібен простір, де б розум трохи прояснився».

Тим часом фірма вже розробляє всілякі дизайни облицювання і внутрішнього оздоблення кімнат, а також варіанти джерел живлення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кімната в саду: британці придумали карантинні офісиТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківМер Нью-Йорка виганяє торговців із Бруклінського мостуТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: