25.12.2024
Телеканал NTD

Британська компанія придумала, як робити з масок шкільні стільці

Британська компанія придумала, як робити з масок шкільні стільці

Одноразові медичні маски, рукавички та щитки залишаються головними засобами захисту від нового коронавірусу. Проте, оскільки їх..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Одноразові медичні маски, рукавички та щитки залишаються головними засобами захисту від нового коронавірусу. Проте, оскільки їх зараз активно використовують, додатково з’явилися тисячі тонн відходів.

Утім, одна компанія з британського міста Кардіфф знайшла вихід. Вона надала шістьом місцевим лікарням апарати, які перетворюють використані засоби індивідуального захисту на сировину для вторинного перероблення.

[Меттью Репсон, природозахисник]:
«Зараз кілька організацій використовує наші машини, щоб переробляти пластик. Зокрема й маски для обличчя, які під час цієї пандемії стали великою проблемою».

Замість того щоб спалювати чи викидати ці відходи на звалище, засоби індивідуального захисту розплавляють.

Маски для обличчя лежать в апараті близько години, і зрештою виходить 20-кілограмовий блок пластику.

Потім сировину використовують повторно, щоб виготовити, приміром, ящики для інструментів чи нові шкільні стільці.

В одній лише Великій Британії за останні 12 місяців було використано майже 20 мільярдів одноразових масок.

Але це все ще мізерна частка 220 мільйонів тонн відходів, які країна продукує щороку.

Утім, є невеликі ознаки того, що попит на засоби індивідуального захисту починає спадати. Це означає, що в майбутньому таких відходів стане менше. Тоді машини можна буде застосовувати, щоб переробляти інший пластик.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британська компанія придумала, як робити з масок шкільні стільціПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: