29.05.2024
Телеканал NTD

ООН: майже мільйон людей голодує в Мозамбіку

ООН: майже мільйон людей голодує в Мозамбіку

Майже мільйон людей голодує на півночі Мозамбіку. У провінції Кабу-Делгаду сотні тисяч жителів були змушені тікати..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Майже мільйон людей голодує на півночі Мозамбіку. У провінції Кабу-Делгаду сотні тисяч жителів були змушені тікати від ісламістів, які ведуть бойові дії проти уряду з 2017 року.

Всесвітня продовольча програма ООН просить країни-донорів про допомогу.

[Томсон Фірі, представник ВПП ООН]:
«Всесвітня продовольча програма ООН закликає виділити 82 мільйони доларів США, щоб ужити заходів на півночі Мозамбіку, де загострюється збройний конфлікт і з кожним днем ​​гуманітарні потреби зростають».

На початку лютого в країні вже було 690 тисяч осіб, які залишили свій дім. Наприкінці березня після нападу на місто Палма втікати мусили ще 16 500 мирних жителів. Зараз вони перебувають в інших районах Кабу-Делгаду.

[Томсон Фірі, представник ВПП ООН]:

«Після жахливих нападів у місті Палма сім’ям і окремим громадянам довелося покинути все, що вони мали, і втікати, шукаючи безпечне місце. Багато людей осіло в сусідніх містах Муеда, Пемба та Монтепуеш, а також на невеликих островах, розкиданих уздовж узбережжя Кабо-Делгаду, що загострює і так безнадійну ситуацію на півночі Мозамбіку».

[Мануель Фонтейн, директор надзвичайних програм ЮНІСЕФ]:
«У деяких містах населення подвоїлося, в деяких — потроїлася. Тому можна уявити, як це важко для жителів міст і сіл. Вони й самі бідні та мають не набагато більше, (ніж біженці)».

Водночас, як повідомляє Офіс ООН з координації гуманітарних питань, ще десятки тисяч людей, які втекли з Палми, поки ніде не осіли.

Минулого тижня лідери ПАР, Зімбабве і Ботсвани зустрілися з урядом Мозамбіку та обговорили заходи реагування на заколот бойовиків. Ці країни відправлять до Мозамбіку експертів, щоб оцінити ступінь загрози й зрозуміти, як можна допомогти.

Проти уряду Мозамбіку виступають терористичні угруповання «Ансар аль-Сунна» та «Ісламська держава».
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: майже мільйон людей голодує в Мозамбіку137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: