26.03.2024
Телеканал NTD

Група волонтерів має намір провести 40 днів в ізоляції в підземній печері

Група волонтерів має намір провести 40 днів в ізоляції в підземній печері

Ці 15 чоловіків і жінок 15 березня спустилися до французької печери Ломбрів, що біля кордону з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці 15 чоловіків і жінок 15 березня спустилися до французької печери Ломбрів, що біля кордону з Іспанією.

У цьому місці вони загалом проведуть 40 днів без будь-яких пристроїв для вимірювання часу й контактів із зовнішнім світом.

Такий незвичайний експеримент вирішили провести, щоб зрозуміти, як на людський мозок упливає середовище, де можна повністю втратити відлік часу.

[Жеремі Румен, менеджер експерименту]:

«Ми справді хочемо отримати повну картину того, як вони живуть, як вони визначають час і як адаптуються до такого середовища й такої ситуації».

Загалом для 15 осіб до печери спустили чотири тонни їжі. Не маючи нічого, за допомогою чого можна було б визначати час, як-от денне світло, годинник чи телефони, учасники експерименту почали орієнтуватися на природні потреби організму. Тобто вони сплять, коли втомлюються, і їдять, коли зголодніють.

Електрику виробляють за допомогою педальної динамо-машини. А вода є в самій печері. За мозковою активністю учасників стежать за допомогою спеціальних сенсорів.

[Жеремі Румен, менеджер експерименту]:
«Наша мета в тому, щоб зрозуміти, як люди, особливо непрофесіонали, тобто з повсякденного життя, можуть адаптуватися до серйозних змін».

Усі зібрані дані обробляє команда вчених з Інституту адаптації людини, що працює з партнерськими лабораторіями Франції та Швейцарії.

Дослідники сподіваються, що експеримент допоможе готувати астронавтів для тривалих космічних місій, а також моряків для життя на підводних човнах.

Учасників експерименту відбирали з-поміж волонтерів. Вони покинуть печеру 23 чи 24 квітня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Група волонтерів має намір провести 40 днів в ізоляції в підземній печеріУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Кенії люди гинуть від повенейІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: