Юбарі — найдорожча у світі диня. І тепер її успішно вирощують не лише в рідній їй Японії, але й у Малайзії.
Ця рослина звикла до помірного японського клімату. Але як же вдалося призвичаїти її до спекотних тропічних умов?
Це заслуга кількох фермерів. Вони експериментували 10 років і зрештою знайшли ідеальну формулу.
Для дині підібрали відповідне співвідношення поживних речовин у ґрунті й засобів догляду. І сьогодні ці розкішні плоди вже можна купити на ринку в Путраджаї — адміністративному центрі Малайзії.
[Сех Чен Сян, засновник ферми, де вирощують японські дині]:
«Кожна японська диня на нашій фермі — це майже твір мистецтва. Тож за ними доволі важко доглядати. Вони будуть дуже красивими, зокрема і їхня сітка на шкірці, якщо живлення, поливання та удобрювання — послідовні й дуже точні в пропорціях».
Диням регулярно роблять масаж м’якою тканиною чи рукавичкою. Заведено вважати, що це підсилює аромат. Плодам також дають послухати класичну музику, щоб стимулювати їхній ріст.
[Сех Чен Сян, засновник ферми, де вирощують японські дині]:
«Ми маємо чимало проблем, таких як тривала спека, склад поживних речовин і брак технічних знань про те, як вирощувати ці японські дині».
Нещодавно теплицю відкрили для відвідувачів, щоб кожен зміг вибрати диню до душі.
Вартість одного фрукта — 41 долар. Це майже втричі дешевше за японські юбарі. Ті можуть коштувати від кількох сотень до десятків тисяч доларів за штуку.
[Елайн Чоу, покупниця]:
«Досить цікаво знати, що ми, малайзійці, можемо вирощувати дині японського сорту в самій Малайзії».
Також 200 найкращих динь уже вдалося розпродати через онлайн-магазин.
Коротке посилання на цю сторінку: