02.01.2024
Телеканал NTD

У реанімаціях Бразилії переважно лежать хворі на COVID-19, яким менше ніж 40 років

У реанімаціях Бразилії переважно лежать хворі на COVID-19, яким менше ніж 40 років

У Бразилії епідемія набирає обертів. І тепер вона більше зачіпає молодь. Згідно з даними лікарень, минулого..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

У Бразилії епідемія набирає обертів. І тепер вона більше зачіпає молодь. Згідно з даними лікарень, минулого місяця місця в палатах інтенсивної терапії переважно займали люди, які молодші за 40 років.

Про це йдеться у звіті бразильської Асоціації інтенсивної терапії. Вона зібрала статистику третини реанімацій країни. Згідно з нею, пацієнти, яким менше ніж 40 років, у березні займали 52 % ліжок. Із зими цей показник зріс на 16,5 %.

[Жан Горінштейн, голова Управління охорони здоров’я штату Сан-Паулу]:
«Під час першої хвилі хворіли здебільшого люди похилого віку. Але зараз не так. Тепер хвороба особливо агресивна щодо молоді, бо вони відкладають відвідування лікарні й не вельми переймаються. Вони прибувають у важчому стані».

Поки незрозуміло, чому важка форма ковіду почала частіше виникати в молодих саме під час останньої хвилі. Однак деякі науковці вважають, що причина в новому штамі вірусу, який виявили в амазонському місті Манаус.

Причиною може бути й те, що літнє населення країни зараз активно вакцинують. До того ж молодь часто не переймається, що перебуває у групі ризику.

Це облава на нічний клуб у Сан-Паулу. Зараз такі вечірки під забороною. Однак організатори кажуть, що їм більше нічим заробляти на життя.

[співачка]:
«Ми сюди не веселитися прийшли, а заробляти для тих, хто від нас залежить. Багато хто працює на вечірках, бо їм треба годувати дітей і доглядати будинок. Але ніхто цього не бачить».

Бразилія поки залишається одним з осередків пандемії. Щодня від ковіду в країні помирає понад 4000 осіб. У лікарнях багато хто так і не дочекався вільних ліжок.

Загалом із початку пандемії від вірусу померло понад 350 тисяч бразильців. Це другий найвищий показник у світі після США.
Коротке посилання на цю сторінку:

У реанімаціях Бразилії переважно лежать хворі на COVID-19, яким менше ніж 40 роківПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМарокко: лазні закриті, води немаєАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: