19.10.2024
Телеканал NTD

ВООЗ закликає тимчасово заборонити торгівлю дикими тваринами на ринках

ВООЗ закликає тимчасово заборонити торгівлю дикими тваринами на ринках

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни тимчасово заборонити торгівлю дикими тваринами на продовольчих ринках, бо, на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала країни тимчасово заборонити торгівлю дикими тваринами на продовольчих ринках, бо, на думку ВООЗ, вона загрожує здоров’ю людей. До цього заклику приєдналася Всесвітня організація з охорони здоров’я тварин і Програма ООН з довкілля.

[Фадела Чайб, прессекретар ВООЗ]:
«Відомо, що 70 % усіх патогенів походять із тваринного світу. Про деякі ми знаємо, про деякі — ні. Тому як екстрений захід треба припинити продаж живих диких тварин на продовольчих ринках».

Експерти повідомляють, що диких тварин тримають у клітках чи загонах прямо на ринках. Там само їх часто забивають і патрають. Біологічні рідини, фекалії та інші відходи забруднюють довкілля. Як наслідок, патогени можуть передаватися ринковим працівникам і покупцям.

Представники ВООЗ нагадують, що це не перші такі рекомендації. Раніше вони неодноразово попереджали, що торгівля дикими тваринами та їхнім м’ясом призводить до зоонозних захворювань. Це інфекційні та паразитарні хвороби, які перейшли від будь-якого виду тварини до людини.

[Фадела Чайб, прессекретар ВООЗ]:
«Важливо знати, що нові інфекційні захворювання здебільшого походить від диких тварин. А припинення небезпечної торгівлі живими ссавцями, яких уживають у їжу, знизить імовірність поширення вірусу в майбутньому».

За даними ВООЗ, більша частина нових інфекційних захворювань, таких як гарячка Ласса, геморагічна гарячка Марбург та хвороба, яку спричинює вірус Ніпах, передалася від диких тварин.

Також експерти організації вважають, що вірус SARS-CoV-2 теж міг перейти від кажанів до іншої тварини, а потім і до людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ закликає тимчасово заборонити торгівлю дикими тваринами на ринкахКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центром

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: