29.09.2024
Телеканал NTD

Ведмеді бельгійського зоопарку розминають лапи після зимової сплячки

Ведмеді бельгійського зоопарку розминають лапи після зимової сплячки

У зоопарку бельгійського міста Рошфор бурі ведмеді розминають лапи. Недавно вони вийшли із зимової сплячки й..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У зоопарку бельгійського міста Рошфор бурі ведмеді розминають лапи. Недавно вони вийшли із зимової сплячки й тепер відновлюють сили.

[Валеріан Будар, доглядач зоопарку]:
«Тепер ведмеді знову цілими днями гуляють, насолоджуючись гарною погодою. Оскільки взимку вони їли дуже мало, то помітно схудли».

Багато хто думає, що ведмеді взимку сплять безпробудно. Та це не так. Метаболізм цих тварин сповільнюється не настільки, як у гризунів чи комахоїдних, і температура тіла знижується всього на шість градусів.

[Валеріан Будар, доглядач зоопарку]:
«Ведмеді не прокидаються по кілька днів і в цей час не їдять і не випорожнюються. Однак вони не сплять безперервно три або чотири місяці. У них це відбувається невеликими фазами. Вони добре чують усі зовнішні шуми. Якщо кілька днів тримається хороша погода і світить сонце, то вони можуть вийти».

Усю весну й літо ведмеді набиратимуть жир, а на зиму знову впадуть у сплячку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ведмеді бельгійського зоопарку розминають лапи після зимової сплячкиУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиКатання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомнихЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: