26.09.2024
Телеканал NTD

Жителі Великої Британії несуть квіти до королівських палаців

Жителі Великої Британії несуть квіти до королівських палаців

Жителі Великої Британії несуть квіти до королівських палаців. У країні триває восьмиденний траур у зв'язку зі..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Жителі Великої Британії несуть квіти до королівських палаців. У країні триває восьмиденний траур у зв’язку зі смертю принца Філіпа — чоловіка королеви.

Релігійні й політичні лідери висловлюють співчуття 94-річній Єлизаветі II — найстарішому монарху у світі, який править найдовше.

Її чоловік герцог Единбурзький помер у Віндзорському замку минулої п’ятниці у віці 99 років.

У неділю в Кентерберійському соборі провели службу. Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі сказав, що чоловік королеви прожив довге життя. Через два місяці йому мало виповнитися 100 років. Однак це не пом’якшує болю втрати.

[Джастін Велбі, архієпископ Кентерберійський]:
«Втрата — і є втрата. Кожен відчуває її по-своєму, і вона зачіпає серця теж по-різному. Ми не можемо зрозуміти, як почуваються інші. І дві людини не можуть відчувати одне й те ж. Це просто втрата. Хтось сприймає її легко, а для когось це великий удар».

У Букінгемському палаці оголосили, що похорон відбудеться 17 квітня. Але через пандемію зазвичай велелюдні заходи цього разу будуть не такими масштабними.

Процесій на вулицях не буде. Усе пройде на території Віндзорського замку. На захід допустять лише 30 найближчих родичів.

Жителі Великої Британії висловлюють співчуття й кажуть, що з принцом відійшла ціла епоха.

[Сьюзен Латам, жителька Великої Британії]:
«Я знала його все своє життя. І коли вмирає найстаріший член королівської сім’ї, це, безумовно, кінець історичної епохи. Сьогодні ми стали свідками свого роду історичної події».

[Джоель Ньюман, житель Великої Британії]:
«Коли померла принцеса Діана, я жив у Лондоні, і не міг приїхати. Але тепер маю свою сім’ю. Ми живемо за пів години їзди звідси, тож я вирішив, що важливо прийти й віддати данину поваги».

Принц Гаррі повернеться зі США на похорон дідуся. Його вагітна дружина Меган, за порадою лікаря, не приїде.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Великої Британії несуть квіти до королівських палацівУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяМарокко: лазні закриті, води немаєЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: