25.09.2024
Телеканал NTD

«Королева дизайну яєць» сподівається, що таке ремесло об’єднає родини перед Великоднем

«Королева дизайну яєць» сподівається, що таке ремесло об'єднає родини перед Великоднем

Угорську художницю Каті в рідній країні величають «Королевою дизайну писанок». Вона вважає, що цього року таке..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Угорську художницю Каті в рідній країні величають «Королевою дизайну писанок». Вона вважає, що цього року таке творче заняття має наповнитися ще глибшим змістом і об’єднати сім’ї.

[Каті Жигов, художниця]:
«Щороку я раджу людям не виїжджати на Великдень до санаторіїв, а разом прикрашати великодні яйця. Оскільки цього року ніхто не зможе поїхати на курорт, треба скористатися можливістю побути з рідними й разом прикрашати яйця, радіти й насолоджуватися товариством одне одного».

Угорка розписує стіни, меблі, посуд і пише картини. Але найбільше її захоплює розписування й прикрашання великодніх яєць.

[Каті Жигов, художниця]:
«Для когось яйця — це просто їжа, але це зовсім не так. Яйце — універсальний символ, який мають майже всі культури світу. Хоча тлумачення у всіх може бути різним, але в багатьох культурах вважають, що Земля з’явилася з яйця».

Каті прикрашає великодні яйця 30-ма різними техніками. Вона також уміє «підковувати» яйця. Уважається, що такий спосіб прикрашання придумали сільські ковалі, які хотіли продемонструвати свою віртуозність.

Каті каже, що створює ці твори мистецтва з добротою, усмішкою й молитвою.

[Каті Жигов, художниця]:
«Оздоблене яйце — це плід колективної роботи, у якій зливається праця самої природи, людська творчість і традиції наших предків. Тому треба вірити, що прикрашені яйця випромінюють лише позитивну енергію».

Художниця прикрасила тисячі яєць. Їх купують як угорці, так і туристи. Вона також написала дві книги про цю творчість.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Королева дизайну яєць» сподівається, що таке ремесло об’єднає родини перед ВеликоднемЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: