20.12.2024
Телеканал NTD

Токійців виманює на вулиці квітуча сакура

Токійців виманює на вулиці квітуча сакура

У ніжно-рожеву сукню причепурилася сакура в японській столиці. Сотні жителів Токіо виходять на прогулянки, попри заклик..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У ніжно-рожеву сукню причепурилася сакура в японській столиці. Сотні жителів Токіо виходять на прогулянки, попри заклик влади залишатися вдома. У неділю тут закінчився режим надзвичайного стану, який оголосили через сплеск захворюваності на ковід, але небезпека поширення інфекції поки зберігається.

[жителька Токіо]:
«Багато хто все ж прийшов сюди помилуватися сакурою, бо вчора в новинах сказали, що вона на піку цвітіння».

У період цвітіння сакури японці влаштовують під деревами пікніки. Ця традиція називається «ханамі».

Та нинішньої весни доведеться обійтися без неї. Губернатор Токіо закликала не розташовуватися на відпочинок під деревами.

[житель Токіо]:
«Оскільки це на вулиці, гадаю, милуватися сакурою безпечно, аби не було великого скупчення людей».

У Токіо також відновилися автобусні екскурсії. Містяни можуть помилуватися сакурою під час поїздки на другому поверсі автобуса. До пандемії такі тури були дуже популярними, й автобуси здійснювали до 100 рейсів за день. Зараз їх удесятеро менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Токійців виманює на вулиці квітуча сакураФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечку40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Таїланді бенкетом відзначають День слонаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: