23.12.2024
Телеканал NTD

Дикі кози розгулюють британським містечком: плюси й мінуси такого сусідства

Дикі кози розгулюють британським містечком: плюси й мінуси такого сусідства

Пандемія спричинила багато проблем, але в одному британському місті вони досить милі. І м'які на дотик...

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Пандемія спричинила багато проблем, але в одному британському місті вони досить милі. І м’які на дотик. Щоправда, рогаті. Прибережне містечко Лландидно, що в Уельсі, заполонили дикі кози.

Ці тварини тут буквально всюди. Повагом роблять своє діло.

[місцева жителька]:
«Не знаю, чи небезпечні вони, та я не хочу ходити прямо біля них».

[місцева жителька]:
«Нещодавно я вела машину, а вони стали на дорозі як укопані».

Раніше кози жили на пагорбах мису Грейт-Орм і до міста майже не заходили. Коли почався карантин, усе змінилося. Торік вони уникли щорічних заходів контролю над народжуваністю.

[Луїз Емері, співробітниця міської ради]:
«На мисі Грейт-Орм ми намагаємося контролювати їхню чисельність. Маємо програму стерилізації, залучено багато волонтерів — за стерилізованими козами треба певний час доглядати. Однак минулого літа ми не могли всього цього робити, ось вони й розплодилися».

Утім, таке сусідство дратує далеко не всіх. Хтось навіть бачить у цьому користь.

[місцева жителька]:
«Зараз їх побільшало, та я не бачу проблеми. Поки вони не завдають шкоди ні іншим, ні собі, то все гаразд».

[місцевий житель]:
«У нас тут росте невелике лаврове дерево, а вони приходять і обгризають листя. Виходить милий помпон, і нам самим не доводиться його підстригати».

Особливо часто кози бувають у місті під час негоди — шукають поживи. Утім, скоро в них почнеться гін, і вони, найімовірніше, повернуться на свої пагорби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дикі кози розгулюють британським містечком: плюси й мінуси такого сусідства40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: