20.08.2024
Телеканал NTD

Гонконгські столяри дають друге життя спиляним деревам

Гонконгські столяри дають друге життя спиляним деревам

Цей майже всохлий лонган спилюють під наглядом гонконгського столяра Річчі Вона. Майстер та його помічники дадуть..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Цей майже всохлий лонган спилюють під наглядом гонконгського столяра Річчі Вона. Майстер та його помічники дадуть дереву друге життя, зробивши з нього меблі чи інші предмети домашнього ужитку.

Річчі заснував свою організацію після тайфуну «Мангхут», який налетів на Гонконг у вересні 2018 року. Тоді вітер повалив тисячі дерев. Їх хотіли вивезти на звалище. Але майстер подумав, що це буде занадто великим збитком.

[Річчі Вон, засновник організації ― виробника меблів]:
«Ми почали переробляти викинуті на звалище дерева й зрозуміли, що вони не такі вже й старі й що жучки їх не дуже зіпсували. Повалені вітром чи спиляні будівельниками дерева бувають абсолютно здоровими, але їх теж викидають».

Торік організація зібрала 300 тонн дерев, які збиралися викинути. З них зробили столи, лавки, настінний годинник та всілякі предмети інтер’єру.

[Річчі Вон, засновник організації ― виробника меблів]:
«Дерево росте 50 чи навіть 100 років, тому в ньому багато вологи, і потрібно його висушити. Ми розпилюємо стовбур на багато частин, щоб волога швидше випаровувалася. Коли дерево висохне, треба спроєктувати новий виріб і почати роботу. Необроблену деревину від твору мистецтва відділяють три-чотири місяці».

Готові вироби продають на виставках. Покупців завжди багато.

[покупниця]:
«(Ці меблі) дуже практичні. Наприклад, є журнальні столики. Ці вироби прості, без пафосу й претензійності. Тут роблять найпростіші меблі».

Сировина в майстерні є постійно. Зараз тут зберігаються дерева десятків порід. Також до столярів часто звертаються фермери й лісоруби й пропонують забрати звалені або частково всохлі дерева.

Гонконгський майстер планує розширити штат працівників, щоб устигати обробляти більше деревини. Він сподівається, що в майбутньому зможе знизити залежність Гонконгу від імпорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконгські столяри дають друге життя спиляним деревамПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНа Кубі закінчується паливо?У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: