26.06.2024
Телеканал NTD

Іспанія і ДР Конго теж призупинили використання вакцини AstraZeneca

Іспанія і ДР Конго теж призупинили використання вакцини AstraZeneca

Іспанія щонайменше два тижні не використовуватиме вакцину проти COVID-19, яку розробила англо-шведська компанія AstraZeneca спільно з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Іспанія щонайменше два тижні не використовуватиме вакцину проти COVID-19, яку розробила англо-шведська компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом. Ця країна приєдналася до списку держав, що тимчасово відмовилися від цього препарату через його побічну дію.

[Кароліна Даріас, міністр охорони здоров’я Іспанії]:
«Я повідомила регіональній раді, що як запобіжний захід ми тимчасово призупинимо використовувати вакцину AstraZeneca, поки комітет з фармаконагляду та оцінки ризиків не проаналізує звіти про випадки тромбозу, які надійшли цими вихідними».

Раніше щеплення цією вакциною також тимчасово перестали робити у Франції, Німеччині та Італії. До цього застосовувати препарат заборонила Данія, Норвегія, Ісландія, Болгарія, Індонезія та ще кілька країн.

Надходять повідомлення, що судинах незначної кількості пацієнтів, яким ввели вакцину AstraZeneca, утворилися тромби.

[Кароліна Даріас, міністр охорони здоров’я Іспанії]:
«Таких випадків дуже мало, але на них важливо звернути увагу. Ось чому Іспанія разом з іншими країнами на два тижні призупинила використання вакцини».

Відклала щеплення препаратом AstraZeneca й Демократична Республіка Конго. Другого березня вона отримала 1,7 мільйона доз цієї вакцини завдяки програмі COVAX. Але тепер уряд збирається почекати, поки закінчать досліджувати можливі побічні ефекти.

Тим часом у Великій Британії вакцинація препаратом триває. Це знаменитий лондонський Музей науки. Очікуючи щеплення, люди тут вишикувалися в чергу.

[житель Лондона]:
«Я вірю вченим, а вони радять нам обов’язково робити щеплення. Тому я однаково до них прислухатимусь».

[жителька Лондона]:
«Якщо ВООЗ каже, що все гаразд, то, напевно, усе буде гаразд. Від того, що я чула, у мене склалося враження, що лише нідерландці вважають, що з цією вакциною щось не так».

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що підтверджених випадків смерті, які якось стосуються вакцини, поки зареєстровано не було. У кількох країнах у пацієнтів утворилися тромби, але зв’язок із препаратом того, що сталося, поки не доведено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія і ДР Конго теж призупинили використання вакцини AstraZenecaІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: