19.05.2024
Телеканал NTD

Поля нарцисів в Англії в самому розквіті, але збирати їх нікому

Поля нарцисів в Англії в самому розквіті, але збирати їх нікому

Поле золотих нарцисів в англійському графстві Лінкольншир купається у весняних променях сонця. Однак фермери кажуть, що..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Поле золотих нарцисів в англійському графстві Лінкольншир купається у весняних променях сонця. Однак фермери кажуть, що це не те видовище, яке може їх порадувати.

Зазвичай вони зрізають бутони, щоб ті встигли доїхати до кінцевих покупців до того, як зів’януть. Але цього року через «брекзит» бракує трудових мігрантів.

На цій фермі зараз працює 25 румунів. Але вони не встигають упоратися з усією роботою.

[Адам Тейлор, генеральний директор компані ― виробника квітів]:

«Кожного весняного сезону нам необхідна певна кількість людей, щоб зрізати квіти, зрізати в полі нарциси. Зазвичай ми наймаємо 150 мігрантів. Але цього року стільки немає. Є лише 25».

Зазвичай на цій фермі збирають 25 мільйонів квіток. Однак цього року, як очікують, зріжуть коло шести мільйонів.

[Сем Тейлор, директор компані ― виробника квітів]:
«Навіть якби на цьому полі була 1000 робітників, то ми б однаково не змогли зібрати всі квіти. Тут мільйони нарцисів. Частина з них завжди залишається на полі».

Залежно від кількості зрізаних квіток кожен працівник за день може заробити до 250 доларів США.

[Сем Тейлор, директор компані ― виробника квітів]:
«Хтось заробляє справді хороші гроші, тому, якщо у вас виходить, то вам варто це робити. Але навантаження на спину велике, бо весь день буквально зігнутий навпіл. Це не для людей зі слабким серцем, це точно. Боюся, це не для мене».

Фермерські господарства постраждали не лише від нестачі робітників. Також великий удар по їхньому бізнесу завдав обмежений доступ на європейські ринки й пандемія коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поля нарцисів в Англії в самому розквіті, але збирати їх нікомуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: