26.12.2024
Телеканал NTD

У США — найбільший за 20 років наплив мігрантів на південний кордон

У США — найбільший за 20 років наплив мігрантів на південний кордон

На південному кордоні США — найбільший наплив мігрантів за останні 20 років. Про це повідомило міністерство..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На південному кордоні США — найбільший наплив мігрантів за останні 20 років. Про це повідомило міністерство внутрішньої безпеки цієї держави.

Люди прибувають здебільшого з країн Центральної та Південної Америки, таких як Гватемала й Гондурас. Вони приходять караванами в надії на ліпше життя в США. Водночас на шляху їм доводиться пробиратися через лісові хащі й перепливати річки.

Та найстрашніше не це, а загроза від злочинних угруповань, особливо в Мексиці. Банди викрадають дорослих і дітей та віддають у сексуальне чи трудове рабство.

[Орнеліо, мігрант із Гватемали]:

«Хочу сказати моїм землякам у Гватемалі та США, щоб вони двічі подумали, перш ніж вирушати в дорогу. Шлях складний. Приїжджати до чужої країни теж складно. Подумайте двічі, бо вас чекають страждання. Але, як у тій приказці, на помилках учаться».

Ставши президентом, Джо Байден почав ослаблювати південний кордон своєї країни. Водночас із квітня минулого року зростає кількість шукачів притулку, які нелегально потрапляють до США.

Становище мігрантів погіршили два урагани та пандемія коронавірусу.

Водночас людей, які подають документи на статус біженця офіційно, теж стало набагато більше. Здебільшого дорослим, які мігрують самі, відмовляють. А дітей без супроводу зазвичай приймають і відправляють до спеціальних центрів утримання.

Раніше Дональдові Трампу закидали, що він нібито садить дітей у клітки. Але, як з’ясувалося, такі центри існували й за Барака Обами. За президенства Джо Байдена вони теж збереглися. Змінилося лише формулювання.

Тим часом республіканці в Конгресі вже звинуватили адміністрацію Байдена в тому, що та зумовила наплив мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США — найбільший за 20 років наплив мігрантів на південний кордонТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Срібло в Єгипті — нове золотоСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: