25.08.2024
Телеканал NTD

Руандійські майстри перетворюють старі покришки на крісла, столи та взуття

Руандійські майстри перетворюють старі покришки на крісла, столи та взуття

У цій майстерні, що в столиці Руанди, відвідувачам показують яскраві вироби. Ідея не лише оригінальна, а..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У цій майстерні, що в столиці Руанди, відвідувачам показують яскраві вироби. Ідея не лише оригінальна, а й екологічна. Замість звалища ці старі покришки потрапляють до будинків і на галявини руандійців у вигляді столиків і крісел.

[Жан де Дью Камана, засновник майстерні]:
«Я вирішив почати цю справу, коли побачив, що гості, які приходили до мене додому, сідали на старі покришки. Тоді я зрозумів, що можу робити з них стільці. Я почав цікавитися цим і зрозумів, що це можливо. Потім я знайшов свій стиль».

Це невелике підприємство існує майже 10 років. Тут працює 12 осіб.

За тиждень майстри можуть зробити коло 15 наборів для відпочинку, які складаються з п’яти крісел і столика. Такий гарнітур коштує 150–200 доларів.

Компанія ще виробляє із покришок взуття. Його продають за ціною до шести доларів.

Старі покришки компанія приймає не безплатно. Вона наймає людей, які шукають сировину в Кігалі та його околицях. За одну одиницю платить п’ять доларів.

Так вирішується ще одна проблема — місто звільняється від сміття.

[Саїді Нзабарера, працівник підприємства]:
«Мені подобається ця робота. Вона унікальна. Я невтомно працюю і можу без проблем прогодувати сім’ю. Це мене дуже надихає».

На цю компанію навіть звернула увагу організація при міністерстві охорони довкілля Руанди.

[Жак Нсенгіюмва, співробітник REMA]:
«З погляду захисту природи потрібно підтримувати проєкти, у яких покришки перетворюють на інші корисні для людей предмети».

Уряд Руанди також поставив собі за мету до 2030 року збільшити перероблення неорганічних відходів на 40 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Руандійські майстри перетворюють старі покришки на крісла, столи та взуттяАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: