19.12.2024
Телеканал NTD

До постраждалої від вибухів Екваторіальної Гвінеї прибуває міжнародна допомога

До постраждалої від вибухів Екваторіальної Гвінеї прибуває міжнародна допомога

До Екваторіальної Гвінеї почала прибувати міжнародна гуманітарна допомога для постраждалих від вибухів у портовому місті Бата...

Дата завантаження: 2024-03-19

video

До Екваторіальної Гвінеї почала прибувати міжнародна гуманітарна допомога для постраждалих від вибухів у портовому місті Бата.

Нагадаємо, пожежа та низка вибухів на військовій базі зруйнувала велику частину міста — постраждав майже кожен будинок. Щонайменше 105 осіб загинуло, понад 600 дістало тілесні ушкодження.

Іспанія прислала ліки. За словами іспанського міністра закордонних справ, їхня вартість становить близько 60 тисяч євро. З Ізраїлю на допомогу постраждалим тим часом прибули військові лікарі. Ця країна також надіслала товари першої потреби.

Зі слів влади Екваторіальної Гвінеї, вибухи сталися через недбалість. Фермери, які живуть біля військової бази, випалювали територію, щоб її очистити. А військовики, які відповідали за збереження динаміту, виконували свої обов’язки незадовільно.

Екваторіальна Гвінея — це колишня іспанська колонія в Центральній Африці, а нині бідна країна, де живе 1,4 мільйона осіб. Ці вибухи стали для неї найбільшою трагедією в сучасній історії.

Катастрофу висвітлюють державні ЗМІ. Водночас правозахисники вважають ситуацію в цій країні однією з найбільш репресивних в Африці, і погані новини тут часто замовчують.
Коротке посилання на цю сторінку:

До постраждалої від вибухів Екваторіальної Гвінеї прибуває міжнародна допомогаПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьВ Україні новий головнокомандувач2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуСША та Венесуела обмінялися в’язнямиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПовені, землетруси та урагани: найстрашніші катаклізми 2023 рокуСША внесли єменських хуситів до списку терористичних угруповань

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: