26.02.2024
Телеканал NTD

Член партії Аун Сан Су Чжі помер в ув’язненні

Член партії Аун Сан Су Чжі помер в ув'язненні

Член партії усунутого лідера М'янми Аун Сан Су Чжі помер в ув'язненні. Він очолював осередок «Національної..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Член партії усунутого лідера М’янми Аун Сан Су Чжі помер в ув’язненні. Він очолював осередок «Національної ліги за демократію» в Янгоні — найбільшому місті країни.

58-річного Кхіна Маунга Латта заарештували вдома під час рейду поліції. Незабаром родичам повідомили, що він помер в ув’язненні, імовірно, від серцевого нападу. Однак його заступник каже, що бачила на тілі Латта рани.

[Кхін Сан Мінт, колишній заступник Кхіна Маунга Латта]:
«Щодо причини його смерті військові лікарі сказали, що він помер через хворе серце. Я запитала, звідки на його тілі з’явилися рани, його дочка запитала те ж саме. Рани були на потилиці, а також ззаду, біля стегна. Але лікар сказав, що ці рани не були причиною смерті».

1 лютого військові М’янми вчинили переворот — вони захопили владу й помістили під домашній арешт фактичного лідера країни Аун Сан Су Чжі. Потім спалахнули масштабні протести, які останнім часом стають дедалі кривавішими.

За даними ООН, сили безпеки М’янми під час придушень уже вбили близько 50 осіб. Також за даними правозахисних груп, більш як 1700 осіб було ув’язнено.

Водночас альянс впливових профспілок робітників М’янми закликав до тривалого загальнонаціонального страйку. Він має намір домогтися повної зупинки економіки країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Член партії Аун Сан Су Чжі помер в ув’язненніСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Шлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиНа Кубі закінчується паливо?У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: