24.07.2024
Телеканал NTD

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М’янмі

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М'янмі

Середа стала найбільш кривавим днем у М'янмі, відколи в країні почалися протести проти військового перевороту, що..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Середа стала найбільш кривавим днем у М’янмі, відколи в країні почалися протести проти військового перевороту, що стався 1 лютого. Спеціальний посланець ООН з питань М’янми підтвердила, що в сутичках з армійцями на вулицях кількох міст було вбито щонайменше 38 людей.

[Крістін Шрейнер Бургенер, спеціальний посланець ООН з питань М’янми]:
«Сьогодні був найкривавіший день після перевороту 1 лютого».

Свідки кажуть, що поліція відкрила вогонь бойовими набоями. Серед загиблих — четверо дітей. Про це повідомила гуманітарна організація «Врятуємо дітей». Також місцеві ЗМІ повідомляють про сотні арештованих.

[Крістін Шрейнер Бургенер, спеціальний посланець ООН з питань М’янми]:
«Загалом арештовано вже близько 1200 осіб. Багато сімей не знають, де тримають їхніх родичів, здорові вони чи ні. Скільки ми будемо на це дивитися?»

Після кровопролиття в середу загальна кількість загиблих у протестах проти перевороту в М’янмі зросла більш ніж удвічі.

Спікер керівної Військової ради ситуацію поки ніяк не прокоментував.

Водночас Державний департамент США засудив придушення протестів.

[Нед Прайс, речник Державного департаменту США]:
«Ми закликаємо всі країни разом виступити проти жорстокого насильства, яке вчиняє м’янмарська армія щодо власних громадян, а також домагатися притягнення військовиків до відповідальності за їхні дії, які призвели до загибелі стількох людей у М’янмі».

Рада безпеки ООН планує скликати екстрене засідання щодо цього питання.
Коротке посилання на цю сторінку:

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М’янміСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: