19.04.2024
Телеканал NTD

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М’янмі

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М'янмі

Середа стала найбільш кривавим днем у М'янмі, відколи в країні почалися протести проти військового перевороту, що..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Середа стала найбільш кривавим днем у М’янмі, відколи в країні почалися протести проти військового перевороту, що стався 1 лютого. Спеціальний посланець ООН з питань М’янми підтвердила, що в сутичках з армійцями на вулицях кількох міст було вбито щонайменше 38 людей.

[Крістін Шрейнер Бургенер, спеціальний посланець ООН з питань М’янми]:
«Сьогодні був найкривавіший день після перевороту 1 лютого».

Свідки кажуть, що поліція відкрила вогонь бойовими набоями. Серед загиблих — четверо дітей. Про це повідомила гуманітарна організація «Врятуємо дітей». Також місцеві ЗМІ повідомляють про сотні арештованих.

[Крістін Шрейнер Бургенер, спеціальний посланець ООН з питань М’янми]:
«Загалом арештовано вже близько 1200 осіб. Багато сімей не знають, де тримають їхніх родичів, здорові вони чи ні. Скільки ми будемо на це дивитися?»

Після кровопролиття в середу загальна кількість загиблих у протестах проти перевороту в М’янмі зросла більш ніж удвічі.

Спікер керівної Військової ради ситуацію поки ніяк не прокоментував.

Водночас Державний департамент США засудив придушення протестів.

[Нед Прайс, речник Державного департаменту США]:
«Ми закликаємо всі країни разом виступити проти жорстокого насильства, яке вчиняє м’янмарська армія щодо власних громадян, а також домагатися притягнення військовиків до відповідальності за їхні дії, які призвели до загибелі стількох людей у М’янмі».

Рада безпеки ООН планує скликати екстрене засідання щодо цього питання.
Коротке посилання на цю сторінку:

38 осіб загинуло в середу під час протестів у М’янміУ ЄС узгодили нові правила приймання мігрантівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЩонайменше 140 людей загинуло внаслідок нападів на фермерів у НігеріїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаІзраїль показав кадри зі знищенням підземної штаб-квартири ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: