08.06.2024
Телеканал NTD

Колумбія рятує ліси й планує зменшити вирубування на 30 % до 2022 року

Колумбія рятує ліси й планує зменшити вирубування на 30 % до 2022 року

Колумбія збирається зменшити вирубування лісів на 30 % до 2022 року. Про це повідомив міністр захисту..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Колумбія збирається зменшити вирубування лісів на 30 % до 2022 року. Про це повідомив міністр захисту довкілля Карлос Едуардо Корреа.

[Карлос Едуардо Корреа, міністр захисту довкілля Колумбії]:
«Ми докладаємо багато зусиль, щоб зменшити вирубування на 50 %. Але офіційна мета — це 30 % до 2022 року».

У 2019 Колумбія втратила майже 1600 квадратних кілометрів лісу. Це на 19 % менше, ніж у 2018 році.

[Карлос Едуардо Корреа, міністр захисту довкілля Колумбії]:
«У червні ми матимемо дані за 2020 рік і перший квартал цього року. Очікуємо побачити позитивні результати програми збереження лісів».

Міністр каже, що пандемія дещо ускладнила деякі процеси із запобігання вирубування лісів, але роботу не переривали. У межах проєкту й далі висаджують дерева в усій країні. За нинішньої адміністрації в Колумбії загалом мають висадити 180 мільйонів дерев. 50 мільйонів з них уже посаджено. Цього року планують збільшити посадки ще на 70 мільйонів дерев.

[Карлос Едуардо Корреа, міністр захисту довкілля Колумбії]:
«Ми зібрали велику групу учасників, які зосередяться на досягненні цієї мети. Ми зобов’язалися посадити дерева, і ми це виконаємо».

Тим часом некомерційна норвезька організація «Фонд захисту тропічних лісів» оприлюднила нові дані дослідження. Екологи з’ясували, що в усьому світі знищено дві третини початкового покриву тропічних лісів.

Лісозаготівля, а також вирубування й випалювання дерев під сільськогосподарські угіддя знищили 34 % тропічних лісів. Ще 30 % лісу постраждало, що зробило його вразливішим до пожеж і послабило життєздатність дерев.

З 2002 по 2019 рік було знищено приблизно 650 тисяч квадратних кілометрів тропічних лісів. Це приблизно як територія Франції. Понад половина втрат припадає на джунглі Амазонії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колумбія рятує ліси й планує зменшити вирубування на 30 % до 2022 рокуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ Кенії люди гинуть від повенейСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: