29.12.2024
Телеканал NTD

У Києві презентували рок-баладу на слова Тараса Шевченка

У Києві презентували рок-баладу на слова Тараса Шевченка

Київський університет імені Тараса Шевченка до 207-го дня народження великого поета підготував незвичайний подарунок. На відомий..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Київський університет імені Тараса Шевченка до 207-го дня народження великого поета підготував незвичайний подарунок. На відомий твір «Думи мої, думи мої» зняли кліп у стилі рок-балади. Його творці кажуть, що хотіли, щоб люди по-новому подивилися на українського генія, тобто не як на вічного мученика, а як на людину романтичну, яка любить життя.

[Володимир Бугров, проректор КНУ імені Тараса Шевченка]:
«Він (кліп) просто буде ламати своєрідні стереотипи про такого лубочного Тараса Шевченка. Ми звикли до камерного виконання творів Шевченка, тоді як зараз у нас буде сучасне».

Баладу виконала Народна хорова капела «Дніпро» та оркестр «ШевБенд», що діє при Університеті імені Тараса Шевченка. Музиканти кажуть, що осучаснити образ Кобзаря намагаються вже не вперше й у майбутньому планують створити версії творів Шевченка й в інших стилях.

[Ірина Душейко, художній керівник капели «Дніпро»]
«Хочеться, щоби було сучасно, щоб не тільки тому, що це данина моді, а щоб зробити справді шедевр, щоб це було і музично, і сучасно, і в різних стилях — хіп-хопу чи в якомусь ще. Це творчий потік. Він якийсь космічний. Він іде, і його не спинити, тому є результат».

Вірші Тараса Шевченка перекладено більш як на сто мов світу. Його ім’ям названо десятки населених пунктів і сотні установ. Найвідомішій збірці поезій Шевченка — «Кобзарю» — у Черкасах присвячено цілий музей. 9 березня Україна святкує 207-му річницю від дня народження класика української літератури.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві презентували рок-баладу на слова Тараса ШевченкаВ Італії вимирають газетні кіоскиУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії200 дронів показали світлове шоу в нічному небі Мадрида100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКООсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: