26.06.2024
Телеканал NTD

Рідкісний малюнок італійського скульптора Берніні виставлять на торги у Франції

Рідкісний малюнок італійського скульптора Берніні виставлять на торги у Франції

У Франції виставлять на торги рідкісний малюнок італійського скульптора й архітектора Джованні Лоренцо Берніні. Етюд із..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Франції виставлять на торги рідкісний малюнок італійського скульптора й архітектора Джованні Лоренцо Берніні. Етюд із зображенням оголеного чоловіка знайшли пів року тому в Комп’єні.

[Домінік Ле Куен де Больє, працівник аукціонного дому]:
«Ми бачимо, що художник пам’ятав про силу й мужність персонажів у роботах Мікеланджело. І в цьому малюнку він робить акцент на герою, зображуючи його сильним і м’язистим. Він, як ілюзіоніст, використовує художні прийоми, що нагадують стиль бароко, щоб продемонструвати життєву силу персонажа».

Спочатку фахівці приписали авторство французькому скульпторові П’єру Пюже, який був сучасником Берніні. Але пізніше встановили, що робота належить італійському майстрові. Про це свідчить притаманна лише йому техніка малювання.

[Патрік де Бейзе, експерт]:
«Сумніви завжди бувають, проте щодо цього малюнка їх майже не залишилося. Ми на 99 % упевнені, що це Берніні. <…> Його техніка дуже специфічна — він малює переривчастими штрихами, а не лініями. Також є багато тонких рисок, які роблять тіло немов живим».

Берніні народився в 1598 році в Неаполі. Його батько був скульптором. Талант хлопчика проявився дуже рано, і вже у восьмирічному віці він знайшов покровителя. За малих літ Берніні надихали скульптури Стародавньої Греції та Стародавнього Риму.

Італієць став видатним архітектором і провідним скульптором свого часу. Уважають, що він переніс бароковий стиль у скульптуру.

[Патрік де Бейзе, експерт]:
«Берніні — видатний скульптор епохи Бароко в Європі. Завдяки особливим вигинам ліній його скульптури здаються легкими, одухотвореними, і весь їхній вигляд пронизаний рухом».

Аукціон відбудеться 20 березня в Комп’єні. За малюнок розраховують отримати від 30 до 50 тисяч євро. Але аукціоністи не виключають, що ціна може бути й вищою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний малюнок італійського скульптора Берніні виставлять на торги у ФранціїФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеПінболом захоплюється дедалі більше молодіУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуВ Італії вимирають газетні кіоскиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: