20.01.2024
Телеканал NTD

Париж закриє старовинний пташиний ринок XIX століття

Париж закриє старовинний пташиний ринок XIX століття

Канарки, папуги та інші птахи скоро більше не цвірінькатимуть у маленьких клітках біля собору Нотр-Дам. Паризька..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Канарки, папуги та інші птахи скоро більше не цвірінькатимуть у маленьких клітках біля собору Нотр-Дам. Паризька міська адміністрація проголосувала за закриття ринку XIX століття, вирішивши, що він неприйнятний для наших днів.

На ньому торгували щонеділі, десятиліттями приваблюючи туристів, а також парижан із дітьми. Але організації із захисту тварин тиснули на адміністрацію, щоб та закрила ринок.

[Кристоф Найдовський, працівник міської адміністрації]:
«Він був осередком незаконної торгівлі птахами в паризькому регіоні. <…> Друга причина в тому, що умови утримання більше не відповідають сучасним очікуванням зоозахисників та інших людей».

Ринок відкрився в 1808 році. Нині ж його працівники мають час до 2025-го. Альбер продає пернатих 38 років. Він каже, що його птахи можуть вижити лише в клітках.

[Альбер Бадаламенті, продавець птахів]:
«Якщо ми їх випустимо, вони загинуть. Вони не знають, як літати. А якщо й полетять, то не вміють добувати їжу».

Паризька адміністрація обіцяє допомогти продавцям працевлаштуватися. Однак багато хто вважає, що опановувати новий фах їм занадто пізно.

[Альбер Бадаламенті, продавець птахів]:
«Це неможливо. Мені вже 63. Я не вмію навіть набирати текст на комп’ютері, я все роблю руками. Я не знаю всього цього. А як мені кудись влаштуватися? Мене не візьмуть. Скажуть, що занадто старий».

Адміністрація каже, що 13 продавців на ринку мають ліцензії, що дозволяють торгувати птахами. Однак використовують їх лише семеро. Решта перейшли на продаж супутніх товарів, наприклад продукції для тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Париж закриє старовинний пташиний ринок XIX століттяТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: