26.05.2024
Телеканал NTD

Судно з іспанськими коровами після двох місяців вимушеного плавання причалить у Картахені

Судно з іспанськими коровами після двох місяців вимушеного плавання причалить у Картахені

Судно з іспанською великою рогатою худобою, яке понад два місяці провело в морі, має пришвартуватися в..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Судно з іспанською великою рогатою худобою, яке понад два місяці провело в морі, має пришвартуватися в порту Картахени на Піренейському півострові. Тварин збиралися продати в Туреччині. Однак турецька влада не прийняла судно, бо в іспанській провінції Уеска серед худоби виявили спалах вірусної хвороби блутанг.

Судно «Карім Аллах» вийшло з порту Картахени 17 грудня. На його борту було 895 голів худоби. На тварин видали документи, які підтверджують, що вони здорові.

[Йоланда Муньйос, співробітниця адміністрації порту Картахени]:
«Воно випливло зі здоровими тваринами, дотримуючись усіх правил і норм».

18 грудня з Таррагони відплив другий корабель — «Ель-Бейк». Він віз майже 1800 корів і також прямував до Туреччини. Цьому судну турецька влада теж не дозволила пришвартуватися, попри ветеринарні сертифікати, які свідчать про здоров’я тварин.

Корів із судна «Карім Аллах» намагалися продати в Лівії, та не вдалося. Пізніше екіпаж хотів закупити корм у Тунісі, але кораблю не дозволили увійти в порт. Кілька днів тварини жили лише на воді. Потім вийшло закупити їжу для худоби на Сицилії. Після марних спроб продати корів судно повернулося до Картахени.

Міністерство сільського господарства Іспанії заявило, що чекає можливості піднятися на борт корабля. Ветеринарам потрібно обстежити тварин. Тільки після цього буде вирішено їхню подальшу долю.

Судно «Ель-Бейк» теж, імовірно, повернеться до Іспанії, щойно екіпаж запасеться кормом.

Тим часом голова Іспанської асоціації виробників яловичини звинуватила Туреччину в поширенні неправдивої інформації і закликала міністерство сільського господарства Іспанії не торгувати худобою із цією країною.

Зоозахисники, своєю чергою, наполягають на повній забороні експорту живих тварин.

[Сільвія Баркеро, голова організації Igualdad Animal]:
«Ми вимагаємо від уряду Іспанії негайних дій. Необхідно відправити ветеринарів для допомоги тваринам на судні й остаточно заборонити перевозити худобу на Близький Схід, як це зробили інші європейські країни. Під час такого транспортування важко гарантувати збереження здоров’я тварин».

Юрист судновласника повідомив, що на кораблі «Карім Аллах» загинуло 15 корів. На його думку, якщо врахувати важкі умови, це небагато.

Коротке посилання на цю сторінку:

Судно з іспанськими коровами після двох місяців вимушеного плавання причалить у КартахеніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНа Кубі закінчується паливо?Знаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: