25.05.2024
Телеканал NTD

Губернатор Техасу обіцяє розслідувати причини масштабного відключення світла

Губернатор Техасу обіцяє розслідувати причини масштабного відключення світла

Губернатор Техасу Грег Ебботт пообіцяв ретельно перевірити всі електромережі штату. Раніше через масштабне відключення мільйони місцевих..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Губернатор Техасу Грег Ебботт пообіцяв ретельно перевірити всі електромережі штату. Раніше через масштабне відключення мільйони місцевих жителів кілька днів провели без опалення, світла та води.

[Грег Ебботт, губернатор штату Техас]:
«П’ять членів правління оператора електромереж уже подали у відставку, зокрема голова та його заступник. Та слід зробити більше. Завтра законодавчий орган штату починає масштабне розслідування дій оператора. Я вже обговорюю із законодавцями реформи. Треба забезпечити більший запас електроенергії».

Відключення сталися через те, що в цьому зазвичай теплому штаті кілька днів було екстремально холодно. Температура опускалася нижче ніж мінус 18 градусів.

Коло чотирьох мільйонів 300 тисяч осіб були без світла. Також повідомляють про загибель щонайменше 21 людини, які або замерзли, або задихнулися чадним газом, намагаючись обігріти житла, чи ж не змогли вчасно отримати необхідні медикаменти.

[Грег Ебботт, губернатор штату Техас]:
«Жодні слова не можуть виправити те, що сталося, і полегшити ваш біль. Та я запевняю вас: ця законодавча сесія не закінчиться, поки ми не виправимо ці проблеми. І ми подбаємо, щоб трагічні події, що сталися минулого тижня, ніколи не повторилися».

Приблизно вісім мільйонів 800 тисяч жителів Техасу, тобто третина населення штату й досі має перебої з водою. Людям радять і далі кип’ятити воду, навіть якщо вона надходить із крана. Сам губернатор приєднався до Національної гвардії Техасу і збройних сил США для розподілу води та харчів.

Водночас усі електростанції штату вже працюють, і в більшій частині будинків відновилося електропостачання.

Погода також змінилася: потепліло до плюсової температури.
Коротке посилання на цю сторінку:

Губернатор Техасу обіцяє розслідувати причини масштабного відключення світлаЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяУ Кенії люди гинуть від повенейРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМарокко: лазні закриті, води немаєДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: