19.05.2024
Телеканал NTD

Опитування: чи хочуть українці вакцинуватися

Опитування: чи хочуть українці вакцинуватися

В Україні почали вакцинувати проти коронавірусу. Влада каже, що всі охочі зможуть зробити щеплення впродовж року...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

В Україні почали вакцинувати проти коронавірусу. Влада каже, що всі охочі зможуть зробити щеплення впродовж року. Однак багато українців до нових препаратів, схоже, ставляться недовірливо.

[жителька Києва]:
«Ні, я поки не готова. Я не довіряю тій вакцині, яку запропонувала нам Україна. Скільки має пройти етапів перевірення будь-яка вакцина? 4–5? А скільки ця пройшла? Доведіть, що вона за всіма пунктами від початку й до кінця пройшла перевірку, тоді повірю».

[жителька Києва]:
«Я не вельми довіряю цій вакцинації. Вона в мене не викликає довіри, бо мені здається, що її, по-перше, добре не перевірили, а по-друге, не знаєш, як вона подіє на твій організм. Якщо вона подіє неправильно, то через рік, через два, через три, через десять ніхто ж не доведе, від чого ти помер».

[житель Києва]:
«Хто знає, що потім станеться! У кожної людини свій організм, різний імунітет. Як він може відреагувати? Вакцину ж не розробляють для кожної людини окремо. Одну на всіх. Це як стаду давати одну й ту ж їжу. У кожного свій імунітет. А раптом, припустімо, мені стане зле, або щось там ще трапиться — від цього ніхто не застрахований».

[житель Києва]:
«Вакцина — це якесь чужорідне тіло, це якась реакція, це ослаблений вірус. Він може діяти по-різному. Найстрашніше це алергія. Якщо є якісь ознаки алергії, і коли ми вводимо цей ослаблений вірус, то може розвинутися загострення».

[жителька Києва]:
«З одного боку, напевно, боюся, — боюся наслідків, які будуть. Напевно поки не буду (вакцинуватися). Страшно. Може, самій і можна ризикувати, але дитині — ні».

[житель Києва]:
«Я не готовий вакцинуватися, бо не знаю, чим вакцинують. Я не впевнений. Подивимося. Нам трохи більше пощастило, бо ми не потрапляємо в першу чергу. Якщо лікарі не довіряють, як ми можемо довіряти? Сьогодні чув: у лікарні — 48 лікарів, а щеплення зробило тільки двоє-троє. Ми ведемо активний спосіб життя — загартовується, купаємося, паримося, бігаємо, постійно в русі — і трохи менше боїмося цього (коронавірусу)».

[житель Києва]:
«Не хочу й ніяк до цього не ставлюся. Усі ж кажуть, що це невипробувана (вакцина). Це велике світове ошуканство, я певен. Я вже за свій вік, з дитинства, усі вакцинації випробував. Більше мені не треба».

[житель Києва]:
«Наразі — ні. Поки що немає достовірної інформації. Принаймні тією вакциною, яку зараз завезли до України, поки що ні. Пфайзеру ж немає».

[житель Києва]:
«Не хочу й не буду. Не довіряю ні вакцині, ні уряду».

[жителька Києва]:
«Ми також категорично проти. Вакцинувати і себе, і дітей відмовляємося. Уважаю, що це наше право, і ми відмовляємося категорично. Також не довіряємо якості вакцини. Можливо, в інших країнах держава трохи контролює якість вакцини, але в нас, в Україні, ми не довіряємо».

Коротке посилання на цю сторінку:

Опитування: чи хочуть українці вакцинуватисяМарокко: лазні закриті, води немаєУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: