28.04.2024
Телеканал NTD

На водоочисній станції в Австралії харчові відходи перетворюють на електроенергію

На водоочисній станції в Австралії харчові відходи перетворюють на електроенергію

Ця водоочисна станція австралійського штату Вікторія не зовсім звичайна. [Шон Каммінгс, співробітник водоочисної станції

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Ця водоочисна станція австралійського штату Вікторія не зовсім звичайна.

[Шон Каммінгс, співробітник водоочисної станції]:
«Тут відходи харчової промисловості перетворюватимуть на поновлювані джерела енергії й меліоранти для ґрунту».

Місто Колак розташоване за 140 кілометрах від Мельбурна. Тут є два великих харчових підприємства: бойня та молокозавод. Загалом вони продукують величезні обсяги відпрацьованої води, яку вкрай складно й дорого очищувати.

[Джен Дауні, представниця молокозаводу]:
«Наразі вона надходить на очисну станцію, де ми використовуємо хімікати й електрику, щоб видалити механічні частинки».

Але тепер почав діяти проєкт під назвою «Відновлювана органічна мережа», який коштує коло семи мільйонів доларів США. Він не лише спростить і здешевить процес, але й допоможе заробляти на відходах.

На поверхню води поклали гігантський газонепроникний брезент. Він дає змогу вловлювати метан, який утворюється природним шляхом, а потім використовувати його для вироблення електроенергії.

[Шон Каммінгс, співробітник водоочисної станції]:
«Плануємо виробляти достатньо електроенергії, щоб не тільки не брати її з мережі, а й, навпаки, постачати її туди. Ми зможемо забезпечити приблизно 1000 будинків».

А з твердих речовин, які лишилися після виробництва, уже роблять добрива.

У проєкті працює 45 осіб. Завдяки станції до атмосфери щорічно не потраплятиме майже 6500 тонн парникових газів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На водоочисній станції в Австралії харчові відходи перетворюють на електроенергіюУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: