25.07.2024
Телеканал NTD

Теотіуакан знову приймає гостей

Теотіуакан знову приймає гостей

Поміж знаменитими пірамідами й храмами Теотіуакана знову гуляють туристи. Історична пам'ятка була закритою кілька місяців через..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поміж знаменитими пірамідами й храмами Теотіуакана знову гуляють туристи. Історична пам’ятка була закритою кілька місяців через погіршення ситуації з пандемією в Мексиці.

Мандрівникам дозволено гуляти «Дорогою мертвих» та оглядати головні площі та еспланади. Водночас вони мусять носити маски й тримати дистанцію.

[турист із Колумбії]:
«Якщо за такого нового способу життя всі дотримуватимуться цих заходів, то з часом відкриють й інші громадські місця».

Влада також дозволила місцевим торговцям знову продавати на території стародавнього міста сувеніри.

[Енріке Ольвера, торговець]:
«Чи можете собі уявити рік без роботи? Я маю утримувати дружину, але люди почуваються невпевнено. Їм страшно сюди приїздити, або вони бояться купувати в нас товари. Гадають, що так можуть заразитися. Нам доведеться чекати, коли ситуація поліпшиться й страх перед пандемією мине».

Давнє місто приймає не більш як 3000 відвідувачів за день. Водночас піраміди Сонця, Місяця й Пернатого змія, а також палаци поки закриті. Музеї теж ще не працюють.

Коротке посилання на цю сторінку:

Теотіуакан знову приймає гостей10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіПрогулянка найромантичнішим садом світуФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: