26.06.2024
Телеканал NTD

Старовинний будинок у Сан-Франциско переставили на іншу вулицю

Старовинний будинок у Сан-Франциско переставили на іншу вулицю

Давній будинок у Сан-Франциско перевезли на нове місце. Майже 140 років він простояв на Франклін-стріт. А..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Давній будинок у Сан-Франциско перевезли на нове місце. Майже 140 років він простояв на Франклін-стріт. А тепер стоятиме за шість кварталів від цієї вулиці ― на Фултон-стріт.

Під керівництвом інженерів будівлю перевозять на вантажівці з причепом. Дорогою робітники спилюють гілки дерев, щоб ті не зашкодили будинку. Уся операція коштувала власнику 400 тисяч доларів.

Перевезення організували, бо дім стояв на дорогій ділянці. Власник продав її будівельній компанії, але захотів зберегти пам’ятку архітектури. Тепер на її місці зведуть багатоповерхівку.

Дерев’яний будинок звели у вікторіанську епоху. Площа будівлі ― 465 квадратних метрів. Усередині шість кімнат.

Такі будинки збереглися й на інших вулицях Сан-Франциско. Серед них і знамениті «розцяцьковані леді». Це ансамбль із шести будинків на Стейнер-стріт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Старовинний будинок у Сан-Франциско переставили на іншу вулицюОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуПрогулянка найромантичнішим садом світуОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: