19.10.2024
Телеканал NTD

Пандемія підвищила попит на вінілові платівки

Пандемія підвищила попит на вінілові платівки

У період карантину та пандемії, коли мільйони людей вимушено опинилися в домашній ізоляції, почав зростати попит..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У період карантину та пандемії, коли мільйони людей вимушено опинилися в домашній ізоляції, почав зростати попит на вінілові платівки.

Як повідомляє чеська компанія, яка є найбільшим у світі виробником таких платівок, у 2020 році її продажі зросли на 11 %. Загалом вона відправила покупцям 38 мільйонів одиниць.

[Міхал Стерба, голова компанії ― виробника вінілових платівок]:
«Минулий рік був рекордним. Багато хто почав купувати собі аудіосистеми й платівки. Можливо, це через те, що люди сиділи вдома й не часто мали нагоду сходити на концерт, до паба чи бару».

Зацікавленість вініловими платівками тримається ось уже десять років. І це попри доступ до онлайн-ресурсів із гігабайтами музики.

Чеський диджей і колекціонер вінілу Їржі Голубець каже, що ніщо не може замінити фізичне відчуття платівки в руках і усвідомлення того, що музика на ній дійсно надрукована.

[Їржі Голубець, диджей і колекціонер платівок]:
«Я почав збирати вініл коло 15 років тому. Тепер маю понад 3000 12-дюймових платівок. Я їх прискіпливо не перераховував. І ще в мене приблизно стільки ж маленьких семидюймових».

А власник магазину вінілових платівок порівнює свою продукцію з антикваріатом.

[Петр Ракосник, власник магазину вінілових платівок]:
«Коли приходиш сюди й купуєш вінілову платівку 70-х років чи 1965-го, то це ніби купуєш антикваріат. Це прекрасний артефакт».

Найбільшим ринком вінілових платівок залишаються США. Там у 2020 році було продано 27 з половиною мільйонів копій. Це майже вдвічі більше, ніж у 2019-му.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пандемія підвищила попит на вінілові платівкиДва індійські ресторани судяться через куряче каріБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися ковалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: