25.04.2024
Телеканал NTD

Світова організація торгівлі обрала нового генерального директора

Світова організація торгівлі обрала нового генерального директора

Колишнього міністра фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеалу оголошено генеральним директором Світової організації торгівлі (СОТ). Вона стала першою..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Колишнього міністра фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеалу оголошено генеральним директором Світової організації торгівлі (СОТ). Вона стала першою жінкою і першою африканкою на цій посаді.

[Нгозі Оконджо-Івеала, гендиректор СОТ]:
«Я завжди кажу людям, що важливо мати здібності, щоб досягати результатів. Інакше кажучи, якщо ти перша жінка й перша африканка, але результатів не добиваєшся, то в цьому немає ніякого сенсу. Я буду домагатися результатів».

Раніше адміністрація Байдена підтримала кандидатуру Оконджо-Івеали, чим завершила багатомісячне протистояння за головну посаду в організації. Конкуренткою Нгозі Оконджо-Івеали була південнокорейський міністр торгівлі Ю Мен Хі. Однак вона зняла свою кандидатуру, поступившись нігерійці.

СОТ не мала генерального директора із серпня минулого року, коли з посади пішов бразилець Роберто Азеведо.

Кандидатуру Оконджо-Івеали підтримували всі країни-члени СОТ. Однак адміністрація Дональда Трампа була проти неї через брак у нігерійки досвіду в міжнародній торгівлі.

Слід зазначити, що СОТ давно звинувачують у тому, що вона перевищує свої повноваження під час вирішення суперечок та встановлює несправедливі правила. Це почалося ще за адміністрації Обами, коли Вашингтон почав блокувати обрання суддів до апеляційного органу СОТ. З 2016 року Сполучені Штати Америки блокували всі нові призначення, через що організація не могла вирішувати торгові суперечки.

Вашингтон також неодноразово висловлював невдоволення нездатністю СОТ припинити нечесні торговельні практики Китаю. США подали до організації близько двох десятків позовів щодо КНР. Вони стосуються питань субсидування, бар’єрів на внутрішньому китайському ринку й нечесного застосування правил про захист інтелектуальної власності.

Байден обіцяє використовувати більш багатосторонній підхід у вирішенні суперечок. Але незрозуміло, як його адміністрація усуне корінні проблеми СОТ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світова організація торгівлі обрала нового генерального директораКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: