25.07.2024
Телеканал NTD

Понад 100 осіб постраждало від землетрусу в Японії

Понад 100 осіб постраждало від землетрусу в Японії

Більш як 100 людей постраждало внаслідок сильного землетрусу на північному сході Японії. Він стався в тому..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Більш як 100 людей постраждало внаслідок сильного землетрусу на північному сході Японії. Він стався в тому ж районі, що й землетрус, який спричинив руйнівне цунамі близько 10 років тому. Науковці вважають, що це був його афтершок.

Нинішні підземні поштовхи були силою 7,3 бала. Попередження про цунамі не було. Потім за добу сталося ще близько 40 слабших землетрусів.

Незначні пошкодження є в місті Івакі, яке приблизно за 50 кілометрів від АЕС «Фукусіма», що постраждала у 2011 році. У деяких будинках вибило шибки, зі старих будівель сипалися уламки фасадів і даху, на дорогах утворилися невеликі тріщини. Співробітникам місцевої бібліотеки довелося збирати книги, що впали з полиць.

[Норіко Камая, співробітниця метеобюро Японії]:
«У районах, де дуже трясло, підвищений ризик обвалення будинків і сходження зсувів. Будь ласка, слідкуйте за сейсмічною активністю й дощами. Без крайньої потреби, будь ласка, не їздьте до небезпечних місць. Подбайте про свою безпеку».

Нагадаємо, унаслідок землетрусу силою 9 балів, що стався 11 березня 2011 року, у Японії загинуло майже 20 тисяч осіб. Він також спричинив найбільшу за 25 років атомну катастрофу.

Метеорологи попереджають про можливість виникнення найближчими днями нових афтершоків силою до 6 балів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад 100 осіб постраждало від землетрусу в ЯпоніїЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: