19.07.2024
Телеканал NTD

Поліція патрулює активний вулкан Етна, щоби вберегти туристів

Поліція патрулює активний вулкан Етна, щоби вберегти туристів

Італійські поліціянти регулярно проводять рейди на стратовулкані Етна, що на острові Сицилія. Він активізувався 16 лютого...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Італійські поліціянти регулярно проводять рейди на стратовулкані Етна, що на острові Сицилія. Він активізувався 16 лютого. Правоохоронців супроводжують службові собаки.

[Паоло Берардіні, співробітник поліції]:
«Ми прийшли, щоб не підпустити до вулкана туристів. Їх приваблюють вибухи й видовищність вулкана. Вони намагаються підібратися ближче, тому можуть опинитися там, де їхнє життя буде в небезпеці».

Виверження супроводжується викидом попелу, розпеченого шлаку й вулканічних бомб. Деякі долітають до довколишніх сіл. Постраждалих поки немає.

Етна ― найвищий активний вулкан Європи. Його висота — 3300 метрів над рівнем моря. Раніше Етну вважали безпечною. Під час виверження лава виливалася спокійно, а газів виділялося мало. Але тепер її характер змінюється. Виверження супроводжують вибухи й викиди уламків порід.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція патрулює активний вулкан Етна, щоби вберегти туристівКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯку країну визнали найщасливішоюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуНирки — у центрі нової кризи в НепаліЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: