18.11.2024
Телеканал NTD

У сенаті США почалися слухання щодо імпічменту Трампа

У сенаті США почалися слухання щодо імпічменту Трампа

Сенат США почав слухання щодо імпічменту Дональда Трампа, який просуває Демократична партія. Попри те, що Трамп..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Сенат США почав слухання щодо імпічменту Дональда Трампа, який просуває Демократична партія. Попри те, що Трамп уже склав із себе повноваження президента й тепер є приватною особою, демократи наполягли на процесі. До них долучилося й кілька республіканців. Вони намагаються звинуватити ексголову Білого дому в тому, що він нібито навмисно провокував насильство в Капітолії 6 січня.

Обвинувальна сторона багато годин показувала на слуханнях кадри зі штурмом Капітолія групою протестувальників. Проте адвокати Дональда Трампа кажуть, що демократи не змогли пов’язати інцидент з експрезидентом.

[Девід Шоен, адвокат Дональда Трампа]:
«Вони просто знімають фільм, але вони не пов’язали це з Дональдом Трампом. І це, якщо чесно, образливо. Це повна протилежність процесу зцілення. Вони й далі демонструють нам трагедію, яку Дональд Трамп засудив. І це по суті розколює американське суспільство».

Конгресмен Джим Джордан зі штату Огайо сказав в інтерв’ю Fox, що, хоч демократи неодноразово показували відео, на яких Трамп закликав «щосили боротися», щоб обстояти перемогу на виборах, вони ніразу не продемонстрували іншу частину промови, де президент сказав протестувальникам бути мирними.

Він сказав: «Мирно й патріотично донесіть ваші голоси».

Ще один адвокат із команди Трампа Брюс Кастор повідомив, що за час восьмигодинної сесії демократи не надали жодних нових фактів. Він також ще раз наголосив, що, згідно з конституцією США, експрезиденту не можуть оголосити імпічмент, бо він уже залишив цю посаду.

Варто зазначити, що після виборів демократи мають більшість і в нижній палаті Конгресу США, і в сенаті. Однак для оголошення імпічменту необхідна підтримка не менше як двох третин голосів конгресменів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У сенаті США почалися слухання щодо імпічменту ТрампаСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: