29.12.2024
Телеканал NTD

МАГАТЕ підтвердило, що Іран почав виробляти металевий уран

МАГАТЕ підтвердило, що Іран почав виробляти металевий уран

Іран почав виробляти металевий уран. Цей матеріал можна використати для створення атомної бомби. Початок виробництва підтвердило..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Іран почав виробляти металевий уран. Цей матеріал можна використати для створення атомної бомби.

Початок виробництва підтвердило МАГАТЕ. Згідно з його доповіддю, Тегеран на своєму об’єкті в місті Ісхафан уже добув близько 3 грамів металевого урану.

Матеріал не збагачений. Проте, за даними МАГАТЕ, Іран планує його збагачувати до 20 %. Для атомної бомби потрібен рівень 90 %.

Торік Іран ухвалив резолюцію, що закликає відкрити завод, де вироблятимуть металевий уран для створення ядерної зброї. Так влада відповіла на вбивство провідного ядерника країни, що сталося в листопаді.

Країна й далі порушує умови договору, який уклала з шістьма державами: Великою Британією, Німеччиною, Китаєм, Росією, США та Францією.

Уперше піти проти умов угоди Тегеран вирішив у 2019 році, коли колишній президент США Дональд Трамп вивів свою країну з договору й повернув санкції щодо Ірану.

Так Тегеран уже у 12 разів перевищив ліміти накопичення ядерного палива. Він також збагачує уран до рівня 4,5 %, хоча угода допускає лише рівень 3,67 %.

Водночас Іран завжди заперечував, що прагне виготовити ядерну зброю. Виробництво металевого урану він пояснює тим, що розробляє поліпшений вид палива.
Коротке посилання на цю сторінку:

МАГАТЕ підтвердило, що Іран почав виробляти металевий уранВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протестиЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200Перша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: