28.05.2024
Телеканал NTD

Киргизькі туристи катаються по високогірному озері на саморобних санках

Киргизькі туристи катаються по високогірному озері на саморобних санках

Замерзле озеро Ара-Коль, що в Киргизстані, перетворилося на зимовий парк розваг. Хтось катається на санках, а..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Замерзле озеро Ара-Коль, що в Киргизстані, перетворилося на зимовий парк розваг. Хтось катається на санках, а хтось — на ковзанах. Сюди приїжджають сотні туристів з усієї країни.

[турист із Бішкека]:
«Приїхали з Бішкека подивитися на озеро, бо в інтернеті бачили багато красивих фотографій і те, що тут катаються на ковзанах і добре проводять час».

Мальовниче озеро утворилося через танення льодовика. Воно розташоване на висоті 3500 метрів над рівнем моря. Останнім часом Ара-Коль дуже популярне серед жителів Киргизстану.

[туристка з Бішкека]:
«Ми часто хочемо подорожувати, але не бачили чогось у нашій країні. Люди приїжджають із різних країн, щоб на це подивитися. А ми живемо в Киргизстані, і цього всього не бачили. Тому чудово, що зараз так можна приїхати».

Від Бішкека до Ара-Колю коло 230 кілометрів. Столичні туркомпанії організовують автобусні поїздки вихідного дня. Наплив туристів радує місцевих жителів. Вони заробляють на прокаті санок і ковзанів, катають туристів на конях, продають гарячі напої та їжу.

[Кенжебек Чокморов, торговець]:
«Ми поставили намет, щоб наші гості могли попити гарячого чаю. Там працює моя дружина й наш сусід. Ми також здаємо напрокат два десятки санок, які я зробив сам. Минулої зими ми жили лише на дохід від прокату».

Сезон зимових розваг на Ара-Колі зараз у самому розпалі.

[Тунукбек Токтомушев, голова адміністрації]:
«Товщина льоду — 50 сантиметрів. Він міцний. Через течію річки Кара-Саз уже наприкінці лютого лід почне знизу підтавати. Річкова вода тепліша — прискорює танення».

Товщину льоду періодично вимірюють. Коли він стане тоншим, ніж 18 сантиметрів, кататися заборонять. Найімовірніше, це відбудеться наприкінці лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Киргизькі туристи катаються по високогірному озері на саморобних санкахСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщини2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: